Ο Τραμπ λέει ότι απέρριψε αίτημα του Τριντό για συνάντηση – Διαψεύδει ο Καναδός Πρωθυπουργός

Ο Τραμπ λέει ότι απέρριψε αίτημα του Τριντό για συνάντηση – Διαψεύδει ο Καναδός Πρωθυπουργός

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι απέρριψε αίτημα του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό για κατ' ιδίαν των δύο ηγετών στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς οι διμερείς συνομιλίες για τη συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών στην περιοχή της βόρειας Αμερικής (NAFTA) δεν σημειώνουν επαρκή πρόοδο και οι ΗΠΑ δεν είναι ικανοποιημένες με τους διαπραγματευτές του Καναδά.

Ο Τραμπ τόνισε ότι δεν θα αποδεχτεί να συναντηθεί με τον Τριντό «επειδή οι δασμοί του είναι πολύ υψηλοί, και εκείνος δεν φαίνεται να θέλει να κινηθεί και του είπα 'Ξέχνα το και ειλικρινά σκεφτόμαστε να φορολογήσουμε αυτοκίνητα που έρχονται στις ΗΠΑ από τον Καναδά», τόνισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Αυτή είναι η μερίδα του λέοντος. Αυτό είναι το μεγάλο», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Καναδού πρωθυπουργού διέψευσε ότι ο Τριντό ζήτησε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τραμπ, σημειώνοντας ότι το πρωθυπουργικό γραφείο δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή