Μεντβέντεφ: Στοχεύουμε να είμαστε στην πεντάδα των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου παρά τις κυρώσεις

Μεντβέντεφ: Στοχεύουμε να είμαστε στην πεντάδα των πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου παρά τις κυρώσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Νμτίτρι Μεντβέντεφ είναι πεπεισμένος ότι η Ρωσία μπορεί να μπει στην πεντάδα των πιο αναπτυγμένων από οικονομικής απόψεως χωρών του κόσμου, παρά τις κυρώσεις και τους περιορισμούς που της επιβάλλουν άλλες χώρες.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και αναφερόμενος στον στόχο που είχε θέσει ο πρόεδρος Πούτιν λέγοντας ότι πρέπει «να εδραιωθούμε στις 5 ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου», ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι «ο στόχος είναι δύσκολος , οι ανταγωνιστές μας είναι σοβαροί, οι αντικειμενικές δυσκολίες πολλές, αρκετοί οι περιορισμοί, υπάρχουν και δυσκολίες οι οποίες σχετίζονται με ενέργειες άλλων κρατών, αλλά παρόλα αυτά είμαι πεπεισμένος ότι ο στόχος αυτός είναι υλοποιήσιμος».

«Πρέπει στα προσεχή χρόνια να οικοδομήσουμε μια ισχυρή, σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία, με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους των παγκοσμίων» απαρίθμησε τους στόχους ο Ρώσος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί «στην δημιουργία μιας οικονομίας νέου τύπου, την οικονομία που δημιουργούν σε όλες τις χώρες, την ψηφιακή οικονομία».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάταγμα που είχε υπογράψει τον Μάιο, το οποίο αφορούσε ένα πρόγραμμα προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσίας, είχε καλέσει τη ρωσική κυβέρνηση να εξασφαλίσει «την είσοδο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις πέντε ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου».

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην πεντάδα των πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου ανήκουν οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή