ΗΠΑ: Με δάκρυα Φορντ και Κάβανο κατέθεσαν στη Γερουσία

ΗΠΑ: Με δάκρυα Φορντ και Κάβανο κατέθεσαν στη Γερουσία

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε χθες ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας ο υποψήφιος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση κατά γυναικών για την οποία ο ίδιος δηλώνει αθώος. Χθες, εξάλλου, κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής και η Κριστίν Μπλέιζι Φορντ, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Κάβανο προσπάθησε να τη βιάσει όταν εκείνος ήταν 17 και εκείνη 15 ετών.

Ο Κάβανο αφού ορκίστηκε, τόνισε ότι η οικογένειά του και το όνομά του καταστράφηκαν από τις κατηγορίες εναντίον του. Ισχυρίστηκε ότι δεν παρευρέθηκε στο πάρτι, όπου σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε νωρίτερα η δρ Φορντ είχε προσπαθήσει να τη βιάσει, προσθέτοντας ότι η μακριά σειρά κατηγοριών σχεδιάστηκε για να τον εκφοβίσει και να τον βγάλει από τη διαδικασία. Ο υποψήφιος δικαστής ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος της κατηγορίας της σεξουαλικής επίθεσης και ότι δεν διέπραξε αυτό το αδίκημα ούτε έναντι της δρος Φορντ ούτε έναντι οιασδήποτε άλλης. Τόνισε ότι κανένας δεν τον κατηγόρησε για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε όλη τη σταδιοδρομία του και προσέθεσε ότι κατηγορηματικά αρνείται τις κατηγορίες της δρος Φορντ. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι στο παρελθόν έπινε υπερβολικά πολλές μπίρες, χωρίς όμως να χάνει τις αισθήσεις του. Επίσης είπε ότι οι κατηγορίες της δρος Φορντ είναι «ριζικά ασυνεπείς» με τον χαρακτήρα του, τόσο τώρα όσο και στο παρελθόν. Ακόμη ότι οι κατηγορίες εναντίον του συνιστούν ένα προμελετημένο πολιτικό πλήγμα.

«Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή ήθελα να έρθω. Είμαι τρομοκρατημένη. Βρίσκομαι εδώ γιατί θεωρώ καθήκον μου, ως πολίτη, να πω την αλήθεια». Με αυτά τα λόγια, που συνοδεύονταν από δάκρυα, η Κριστίν Μπλέιζι Φορντ εξήγησε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας την απόφασή της να μιλήσει δημοσίως για τη βαρύτατη καταγγελία της περί σεξουαλικής επίθεσης που υπέστη από τον Μπρετ Κάβανο, υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο. Στη συναισθηματικά φορτισμένη συνεδρίαση της επιτροπής, η Φορντ περιέγραψε λεπτομερώς, με τρεμάμενη φωνή, την τραυματική εμπειρία που, όπως είπε, σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή της. Επανέλαβε τις καταγγελίες που είχε ήδη εκμυστηρευθεί στην Washington Post, υποστηρίζοντας ότι ο Κάβανο, σε κατάσταση μέθης, είχε προσπαθήσει να τη γδύσει και να τη βιάσει προ 36 ετών, όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου.

Η 51χρονη πανεπιστημιακός υποφέρει από άγχος, μετατραυματικό στρες και κλειστοφοβία. Σε ερώτηση Δημοκρατικού γερουσιαστή ποια είναι η πιο επώδυνη ανάμνησή της από εκείνη την ημέρα, απάντησε: «Το γέλιο τους (του Κάβανο και ενός φίλου του), το γέλιο δύο ανδρών που διασκέδαζαν και με λοιδορούσαν». Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, δήλωσε ότι είναι «100% σίγουρη» για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης, απορρίπτοντας τις εικασίες Ρεπουμπλικανών ότι μπορεί να τον μπέρδευε με κάποιον άλλο. Εξίσου κατηγορηματική ήταν στη διάψευση όσων υποστηρίζουν ότι κινείται κατ’ εντολήν των Δημοκρατικών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή