Ο Τραμπ με τους «εχθρούς του λαού»

Ο Τραμπ με τους «εχθρούς του λαού»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνηθίζει να αποκαλεί τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης της χώρας του «εχθρούς του λαού». Ωστόσο, την Τετάρτη έδειχνε να απολαμβάνει πραγματικά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. «Θα μπορούσα να το κάνω όλη μέρα», δήλωσε ευδιάθετος στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους φαίνεται να θρέφει τον παλιό τηλεοπτικό αστέρα, που κέρδισε φήμη χάρη στα ταμπλόιντ της Ν. Υόρκης. «Ρίξε μου, Reuters», παρότρυνε ο Τραμπ, εν είδει πυγμάχου, τον ανταποκριτή του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, θέλοντας να τονίσει ότι δεν φοβάται τις σκληρές ερωτήσεις. «Σας ακούω, κ. Κούρδε», είπε αργότερα σε εκπρόσωπο κουρδικού δικτύου. Στα περισσότερα καυτά θέματα της διεθνούς επικαιρότητας –εμπορικοί πόλεμοι, Κίνα, Ιράν, Παλαιστινιακό, Κορεατικό– οι δημοσιογράφοι έφυγαν με άδεια χέρια. Μεγαλύτερη τύχη είχαν στα εσωτερικά θέματα και ιδίως στην πολύκροτη υπόθεση Κάβανο.

Η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου CBS κατάφερε να εκνευρίσει τον Τραμπ όταν τον ρώτησε αν η κρίση του για τον υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο επηρεάζεται από τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν διατυπωθεί και για τον ίδιο στο παρελθόν. «Κάτσε κάτω», της είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά η δημοσιογράφος συνέχισε απτόητη και τον υποχρέωσε να απαντήσει. Ο Τραμπ συνέχισε μεν να υπερασπίζεται τον Κάβανο, προσέθεσε όμως ότι ανυπομονεί να ακούσει την κατάθεση της Κριστίν Μπλέιζι Φορντ στην επιτροπή της Γερουσίας. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πεισθεί από τη Φορντ και να άρει την υποστήριξή του προς τον Κάβανο.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εισπράξει ειρωνικά γέλια στη Γ.Σ. του ΟΗΕ όταν υποστήριξε πως η κυβέρνησή του έχει πετύχει περισσότερα από «σχεδόν οποιαδήποτε άλλη» στην ιστορία των ΗΠΑ. Οταν του επισημάνθηκε αυτό στη συνέντευξη Τύπου, επέμεινε ότι «δεν γέλαγαν με μένα, αλλά μαζί με μένα. Το διασκεδάσαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή