Γοβάκια για λίγες από χρυσό και διαμάντια

Γοβάκια για λίγες από χρυσό και διαμάντια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα ζευγάρι δερμάτινες γόβες στιλέτο επενδυμένες με αληθινό χρυσό, στολισμένες με διαμάντια δεκαπέντε καρατίων, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στο Ντουμπάι σε τιμή ρεκόρ, η οποία ανέρχεται σε δεκαεπτά εκατομμύρια δολάρια.

Τα πολύτιμα και πανάκριβα παπούτσια, τα οποία ονομάστηκαν Passion Diamond shoes (τα διαμαντένια παπούτσια του πάθους), εκτέθηκαν στο πασίγνωστο Μπουρτζ αλ Αραμπ, το επτάστερο ξενοδοχείο του Ντουμπάι γνωστό ως «Πύργος των Αράβων» και το οποίο είναι κατασκευασμένο ώστε να μοιάζει με ανοιγμένο πανί ιστιοπλοϊκού σκάφους. Το ξενοδοχείο είναι αμύθητης πολυτέλειας και οι τιμές διαμονής σε ένα από τα δωμάτιά του πολύ αλμυρές για τους κοινούς θνητούς που επιθυμούν να ζήσουν έστω και για μία φορά τις «χίλιες και μία νύχτες».

Τα διαμαντένια παπούτσια του πάθους κατασκευάστηκαν στην Ιταλία και είναι διακοσμημένα με 236 διαμάντια.

Στην εν λόγω δημοπρασία συμμετείχαν μόλις πενήντα VIP (πολύ σημαντικοί) προσκεκλημένοι, που είχαν και την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα για να τα αποκτήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι τυχαίο ότι η δημοπρασία των αριστουργηματικών παπουτσιών έλαβε χώρα στο αραβικό εμιράτο. «Το Ντουμπάι είναι μια πόλη εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων. Eτσι είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν πιθανοί αγοραστές σε όλη την περιοχή του Κόλπου και (ειδικά) στη Σαουδική Αραβία για τέτοιο τύπο προϊόντων, όπως είναι τα αδαμάντινα παπούτσια», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κοσμηματοπώλης και συνδημιουργός των παπουτσιών Χεμάντ Καραμτσαντανί.

Η ιδέα για την κατασκευή των βαρύτιμων παπουτσιών ήλθε από τη συνεταίρο του κοσμηματοπώλη Χεμάντ Καραμτσαντανί, την εικοσιεξάχρονη Βρετανορουμάνα Μαρία Ματζάρι, η οποία σπούδασε μόδα στο εμιράτο του Ντουμπάι, καθώς και στο Λονδίνο. Οπως η ίδια αναφέρει, παρατήρησε ένα χάσμα στην αγορά, που μπορεί να διέθετε υπερβολικά πολυτελή και ακριβά ενδύματα και τσάντες, αλλά δεν διέθετε εξίσου ακριβά παπούτσια, τα οποία θα μπορούσαν ταυτόχρονα να αποτελέσουν όχι μόνο «must» για κάθε γυναίκα που θα ήθελε να αποκαλείται κομψή, αλλά και πραγματικά κοσμήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή