Επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις Βρυξέλλες – Τραυματίας ένας αστυνομικός

Επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις Βρυξέλλες – Τραυματίας ένας αστυνομικός

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tουλάχιστον 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους στο κέντρο των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν για τα κυβερνητικά σχέδια μεταρρύθμισης του πλαισίου των αναρρωτικών αδειών, σε μια διαδήλωση που αμαυρώθηκε από επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

«Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο μάτι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιλς Φαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών.

Ταραχές σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν τα αστυνομικά κιγκλιδώματα για να βρουν πρόσβαση σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου.

Επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις Βρυξέλλες – Τραυματίας ένας αστυνομικός-1

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, την ώρα που οι διαδηλωτές απαντούσαν εκτοξεύοντας αντικείμενα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τριών συνδικάτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για τις αναρρωτικές άδειες.

Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, που δεν εξάντλησαν το διάστημα των 21 ημερών αναρρωτικής άδειας, το οποίο δικαιούνται, μπορούν να τις μεταφέρουν τον επόμενο χρόνο, εξηγούν τα βελγικά ΜΜΕ.

Η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης προβλέπει την κατάργηση αυτής της δυνατότητας με αντάλλαγμα την ευθυγράμμιση με τον ιδιωτικό τομέα (όπου ισχύει το δικαίωμα λήψης αναρρωτικής άδειας 30 ημερών τον χρόνο), μια πρόταση που απορρίπτουν τα συνδικάτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή