ΚΟΣΜΟΣ

Ανατρεπτική και πανάκριβη φάρσα του Μπάνκσι στον Sotheby’s

Ανατρεπτική και πανάκριβη φάρσα του Μπάνκσι στον Sotheby’s

Mία πρωτοφανή επώδυνη «φάρσα» επεφύλασσε στον οίκο Sotheby’s o Μπάνκσι, ο παγκοσμίως διάσημος «εικαστικός δρόμου».

Εργο του που μόλις είχε πωληθεί σε δημοπρασία προς 1,4 εκατομμύρια δολάρια αυτοκαταστράφηκε, σε μία φάρσα που προφανώς διοργανώθηκε από τον ίδιο τον μυστικοπαθή καλλιτέχνη.

Το έργο «Κορίτσι με Μπαλόνι» ζωγραφισμένο με σπρέι σε καμβά δημοπρατείτο στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο το βράδυ της Παρασκευής.

Αίφνης, στιγμές μόνο μετά την πώλησή του, ακούστηκε ένας ήχος όμοιος με αυτόν συναγερμού και το έργο άρχισε να γλιστράει από το κάδρο, αυτοκαταστρεφόμενο σε λωρίδες από μηχανισμό που προφανώς είχε τοποθετηθεί στη βάση του πλαισίου.

Σχεδόν ταυτόχρονα στην επίσημη σελίδα του Μπάνκσι  στο Instagram, απεικονιζόταν η στιγμή με το σχόλιο «Φεύγει, φέυγει, έφυγε…» (Going, going, gone…)

Ανατρεπτική και πανάκριβη φάρσα του Μπάνκσι στον Sotheby’s-1

Ο μηχανισμός φαίνεται να ενεργοποιήθηκε εξ αποστάσεως και με δεδομένο ότι ο Μπάνκσι έχει επί χρόνια διατηρήσει κρυφή την ταυτότητά του, τα σενάρια στο διαδίκτυο κατά πόσον παρίστατο ο ίδιος ή συνεργάτης του στη δημοπρασία ώστε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό, δίνουν και παίρνουν.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο οίκος Sotheby's ανέφερε: «Μιλήσαμε με τον αγοραστή που ήταν έκπληκτος από την εξέλιξη. Συζητάμε για τα επόμενα βήματα…».