Εκτός Βρετανίας 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο μέχρι την εφαρμογή του Brexit

Εκτός Βρετανίας 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο μέχρι την εφαρμογή του Brexit

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει πως το Σίτι του Λονδίνου θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο Τζον Γκλεν δήλωσε σε βουλευτές ότι συμφωνεί με την εκτίμηση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι 5.000 θέσεις εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη έως την ώρα που η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο.

«Ο μοναδικός μου στόχος αναφορικά με το Σίτι είναι να διασφαλίσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέχεια, σε ό,τι αφορά την οικονομίκη αξία που μπορεί να παραχθεί από το Σίτι», δήλωσε ο Γκλεν σε επιτροπή στη Βουλή των Λόρδων.

«Δεν έχουμε δει μαζικές μετακινήσεις μεγάλων ιδρυμάτων σε άλλες πόλεις στην ηπειρωτική Ευρώπη», δήλωσε ο Γκλεν.

Ο ίδιος αναμένει ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε μία συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit.

Ωστόσο, ένα Brexit χωρίς μια συμφωνία ίσως να μην είναι απαραίτητα τόσο εχθρικό και δύσκολο όσο περιμένουν κάποιοι, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή