Προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων για το Brexit

Προσωρινή διακοπή των διαπραγματεύσεων για το Brexit

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους για το Brexit και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου της ΕΕ στα μέσα της εβδομάδας, για να αρχίσουν εκ νέου, ανέφεραν τέσσερις πηγές της ΕΕ στο πρακτορείο Reuters.

«Παρά τις εποικοδομητικές και εντατικές διαπραγματεύσεις, ορισμένα σημαντικά θέματα παραμένουν άλυτα», επισήμανε χαρακτηριστικά ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ.

«Δεν προβλέπονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο διαπραγματευτής της ΕΕ θα ενημερώσει τους ηγέτες, οι οποίοι κατόπιν θα αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα», προσέθεσε.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 κρατών μελών, όταν θα συναντηθούν για το δείπνο στις Βρυξέλλες την παραμονή της Συνόδου της ΕΕ, την Τετάρτη, όπου αναμένεται να παραστεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή