Υπό αυστηρή φύλαξη οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια

Υπό αυστηρή φύλαξη οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια

49" χρόνος ανάγνωσης

Μέτρα προστασίας για τους 80 βουλευτές  – κυβέρνησης και αντιπολίτευσης –  που υπερψήφισαν τη  συνταγματική αναθεώρηση την Παρασκευή στη Βουλή των Σκοπίων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ,  Όλιβερ Σπασόφσκι, καθώς υπάρχουν απειλές εναντίον των βουλευτών και των οικογενειών τους στα μέσα κοινωνικής, που κάνουν λόγο για «προδοσία» .

Σύμφωνα με το ΜΙΑ, τα μέτρα φύλαξης θα παραμείνουν σε ισχύ για όσο συντρέχει λόγος κινδύνου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός υπουργός.

Παράλληλα ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι κατηγορίες και οι εμπρηστικές δηλώσεις στελεχών του VMRO, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί χρηματισμού των 8 βουλευτών του κόμματος που ψήφισαν υπέρ της πρότασης Ζάεφ, στην ψηφοφορία της Παρασκευής, που άνοιξε τον δρόμο για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος. 

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τέτοια συμπεριφορά και οποιοσδήποτε προκαλεί φόβο στους πολίτες ή τους νομοθέτες μας θα αντιμετωπίσει κυρώσεις… Δεν είναι σοβαρό να βγαίνεις δημοσίως με κατηγορίες ότι πρότειναν στους βουλευτές μας χρήματα για να ψηφίσουν "ναι"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όλιβερ Σπασόφσκι.