Aπελευθερώθηκε κατά πληροφορίες Ιάπωνας δημοσιογράφος μετά από τρία χρόνια ομηρίας στη Συρία

Aπελευθερώθηκε κατά πληροφορίες Ιάπωνας δημοσιογράφος μετά από τρία χρόνια ομηρίας στη Συρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες θέλουν να απελευθερώθηκε σήμερα μετά από τρία χρόνια ομηρίας στη Συρία, ο Ιάπωνας δημοσιογράφος Τζουμπέι Γιασούντα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπο της ιαπωνικής κυβέρνησης με πηγές στο Κατάρ. 

«Λάβαμε πληροφορίες από το Κατάρ ότι ο κ. Τζ. Γιασούντα έχει απελευθερωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί ελέγχους για να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που έχει απελευθερωθεί είναι όντως ο Ιάπωνας δημοσιογράφος, ενώ σημειώσε ότι το ενδεχόμενο να είναι αυτός είναι πολύ πιθανό και ώς εκ τούτου έχει ειδοποιηθεί και η σύζυγός του.

Τον περασμένο Αύγουστο μια τζιχαντιστική οργάνωση δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία εικονίζονται δύο όμηροι, ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος και ένας Ιταλός πολίτης ονόματι Αλεσάντρο Σαντρίνι, αιχμάλωτοι στη Συρία. Και οι δύο όμηροι εμφανίζονται στα επίμαχα βίντεο γονατιστοί, με πορτοκαλί στολές, υπό την απειλή ενόπλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζουμπέι Γιασούντα είχε εξαφανιστεί στη Συρία το 2015, ενώ τον Μάρτιο του 2016, η ιαπωνική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι εξέταζε βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω Διαδικτύου με τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος βρισκόταν στα χέρια του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), του πρώην συριακού βραχίονα του δικτύου της Αλ Κάιντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή