ΚΟΣΜΟΣ

Τα Στρουμφάκια έγιναν 60 χρονών και συνεχίζουν να σπάνε ταμεία

Τα Στρουμφάκια έγιναν 60 χρονών και συνεχίζουν να σπάνε ταμεία

Εδώ και δεκαετίες, τα Στουμφάκια είναι από τα αγαπημένα «παιδικά» εκατομμυρίων μικρών – αλλά και μεγάλων  – τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους στις 23 Οκτωβρίου 1958 σαν συνοδευτικές φιγούρες των βελγικών κόμικ «Johan et Pirlouit». Αργότερα ο σκιτσογράφος τους Πιερ Κιουγιφόρ τους αφιέρωσε μια ολόκληρη σειρά και σήμερα πια τα μικρά μπλε ανθρωπάκια με τα άσπρα σκουφάκια είναι διάσημα, όχι μόνο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αλλά και στην Ινδία, την Κίνα, τη Ρωσία και τη Λατινική Αμερική.

Η ταινία που άφησε εποχή ήταν «τα Στρουμφάκια και ο μαγεμένος αυλός» το 1975. Στη δεκαετία του 1980 ακολούθησε μια τηλεοπτική σειρά με 270 επεισόδια, η οποία απέσπασε πολλά βραβεία Emmy.

Η  Βερονίκ Κιουγιφόρ, κόρη του διάσημου σχεδιαστή, από το θάνατό του το 1992 προσπαθεί να συνεχίσει το έργο του, με τη βοήθεια της μητέρας της και του αδελφού της. Ακόμα και σήμερα τα Στρουμφάκια δημιουργούνται με πολύ αγάπη. Τα ζωγραφίζουν πρώτα στο χαρτί και αργότερα η διαδικασία συνεχίζεται στο κομπιούτερ.

Τώρα η Βερονίκ Κιουγιφόρ δηλώνει πως μια νέα σειρά επεισοδίων πρόκειται να γυριστεί το 2021. Αυτή τη φορά θα είναι κατασκευασμένα τρισδιάστατα σε κομπιούτερ όπως συνέβη και με την ταινία «Τα Στρουμφάκια-το χαμένο χωριό» το 2017.

Πάντως, σύμφωνα με τη DW, η αγάπη του κόσμου για τον Μπαμπά Στρουμφ, τον Γκρινιάρη, τον Λιχούδη, την Στρουμφίτα αλλά και τον Δρακουμέλ, παραμένει αναλοίωτη στα χρόνια ενώ, όπου και να προβάλλονται, τα Στρουμφάκια σπάνε ταμεία, με εισπράξεις που φθάνουν σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.