ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία – προεδρικές εκλογές: Σταθερά υψηλό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τον ακροδεξιό Ζαΐχ Μπολσονάρου

vrazilia-amp-8211-proedrikes-ekloges-stathera-ypsilo-provadisma-stis-dimoskopiseis-gia-ton-akrodexio-za-ch-mpolsonaroy-2279761

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί ευρύ προβάδισμα απέναντι στον κεντροαριστερό αντίπαλό του Φερνάντου Αντάτζι ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή, που πάντως μειώθηκε ελαφρά, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, ο Μπολσονάρου αναμένεται να κερδίσει συγκεντρώνοντας το 57% των εγκύρων ψήφων, ενώ ο Αντάτζι φέρεται να οδεύει να περιοριστεί στο 43% των ψήφων. Στην προηγούμενη έρευνα του ινστιτούτου, η οποία είχε δημοσιευθεί πριν από μία εβδομάδα, οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωναν αντίστοιχα το 59% και το 41% των προθέσεων ψήφου.

Η εικόνα αυτή σε αδρές γραμμές συμπίπτει με εκείνη που καταγράφουν κι άλλες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπολσονάρου φέρεται να οδεύει να συγκεντρώσει από το 57% (CNT/MDA) ως το 60% (BTG/FSB) των ψήφων στην αναμέτρηση της 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS