ΚΟΣΜΟΣ

Οι νεόπλουτοι… «σκοντάφτουν» στο Διαδίκτυο -Η νέα προκλητική viral τάση στην Κίνα

Οι νεόπλουτοι… «σκοντάφτουν» στο Διαδίκτυο -Η νέα προκλητική viral τάση στην Κίνα

Σκοντάφτει βγαίνοντας από τη νέα του Τζάγκουαρ, σωριάζεται στο έδαφος και βρίσκεται ανάμεσα σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων ή πανάκριβων αξεσουάρ, σύμφωνα με τη φωτογραφία που αναρτά στο Διαδίκτυο: η τελευταία τάση στη διασκέδαση που υιοθετούν οι νεόπλουτοι στην Κίνα και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο Διαδίκτυο, προκαλεί οργή σε πολλούς στη χώρα.

Είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, φωτογραφίες που δείχνουν κάποιον να είναι πεσμένος ανάμεσα στα πλούτη του και γίνονται viral μόλις αναρτώνται στο Διαδίκτυο βασίζονται όλες στο ίδιο μοντέλο, οι νεόπλουτοι προβάλλονται έστω και σωριασμένοι καταγής μαζί με τα πλούτη τους.

Φωτογραφίες που δείχνουν μια κομψή νεόπλουτη να πέφτει φαρδιά πλατιά στο πεζοδρόμιο ανάμεσα στα υλικά αγαθά της, ακριβές τσάντες, πορτοφόλια, καλλυντικά και αξεσουάρ, εθεάθησαν περισσότερες από 2,3 δισεκ. φορές στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Ο "πρωταγωνιστής" προσποιείται ότι σκοντάφτει βγαίνοντας από το πολυτελές αυτοκίνητό του και σωριάζεται πάνω στο πεζοδρόμιο μέσα σε ένα σωρό από χαρτονομίσματα, πιστωτικές κάρτες και πολυτελή προϊόντα. Ο στόχος είναι να επιδείξει την περιουσία του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ♡ ᒍᗩᗰIE ᑕᕼᑌᗩ ♡ 蔡欣颖 (@ec24m) on

Το φαινόμενο προκαλεί οργή σε μια χώρα σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων που αριθμεί 620 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια – αριθμό που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ – αλλά και δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην απόλυτη φτώχεια.

Η μίμηση αυτή προκάλεσε ένα αντι-φαινόμενο, με την ανάρτηση φωτογραφιών στις οποίες διακρίνονται απλοί εργαζόμενοι επίσης πεσμένοι στοι έδαφος, αλλά βρίσκονται σε ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον, σαν να θέλουν σχολιάσουν περιπαικτικά την αλαζονεία των πιο πλουσίων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indra Bekti (@indrabekti) on

Στη Σανγκάη, οι υπηρεσίες κατάσβεσης της φωτιάς δημοσίευσαν έτσι τη φωτογραφία ενός πυροσβέστη να καταρρέει ανάμεσα σε δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Ωστόσο πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ξεσπούν την οργή τους απέναντι σε αυτή την κακόγουστη επίδειξη του πλούτου.

«Οι τύποι αυτοί είναι περίεργοι. Πρέπει να είναι πολύ κενοί μέσα τους για να επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να αποδείξουν την ύπαρξή τους», έγραψε χρήστης του Weibo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fra_ills (@france_willys) on

«Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτούς τους νέους που νοιάζονται μόνο για τα χρήματα και την εξουσία. Εγώ υποστηρίζω τους σκληρά εργαζόμενους, αυτοί είναι η ελπίδα της χώρας», σχολίασε κάποιος άλλος.

Η τάση αυτή κατά τα φαινόμενα άρχισε φέτος το καλοκαίρι στη Ρωσία και εξαπλώθηκε στην Ινδία και στην Κίνα, όπου διασημότητες απαθανατίζονται πεσμένες στο έδαφος έχοντας μόλις βγει από το ιδιωτικό τους αεροπλάνο ή τη θαλαμηγό τους ενώ γύρω τους έχουν διασκορπιστεί τα πανάκριβα προσωπικά τους αντικείμενα.