Ελαττωματικός αισθητήρας προκάλεσε την πτώση του Soyuz – Στις 3 Δεκεμβρίου η επόμενη επανδρωμένη αποστολή στον ISS

Ελαττωματικός αισθητήρας προκάλεσε την πτώση του Soyuz – Στις 3 Δεκεμβρίου η επόμενη επανδρωμένη αποστολή στον ISS

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ατύχημα που σημειώθηκε στις 11 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια εκτόξευσης του ρωσικού πυραύλου Soyuz προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό αισθητήρα, δήλωσε ο Σεργκέι Κρικάλεβ, εκτελεστικός διευθυντής των επανδρωμένων προγραμμάτων της Roscosmos.

«Η αιτία της δυσλειτουργίας ήταν ο αισθητήρας που καθορίζει τον διαχωρισμό του πρώτου από τον δεύτερο όροφο του πυραύλου», επεσήμανε ο Κρικάλεβ.

Η επόμενη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Η Roscosmos ανέφερε επίσης πως το πλήρωμα της αποστολής αυτής θα μπορούσε να επιστρέψει στη Γη στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα πάντα με το TASS.

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 11 Οκτωβρίου ο Αμερικανικός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους και να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον πύραυλο Soyuz που θα τους μετέφερε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή