Στη Βουλή των Σκοπίων την Τρίτη η πρόταση Ζάεφ για αποπομπή του Γκρουέφσκι

Στη Βουλή των Σκοπίων την Τρίτη η πρόταση Ζάεφ για αποπομπή του Γκρουέφσκι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής της ΠΓΔΜ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση την Τρίτη για να εξετάσει την πρόταση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να αποπεμφθεί ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής της αντιπολίτευσης – του κεντροδεξιού – δεξιού  VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρουέφσκι, από το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το ΜΙΑ.

Την 1η Νοεμβρίου, τo Πρωτοδικείο Σκοπίων διέταξε την προσωρινή δέσμευση 69 ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας της ΠΓΔΜ, που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Μία από αυτές αφορά την παράνομη χρηματοδότηση του VMRO-DPMNE την περίοδο 2009-2015, που ήταν στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Νίκολα Γκρούεφσκι

Το VMRO-DPMNE αντέδρασε έντονα , κατηγορώντας την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ για κατάχρηση των θεσμών της δικαιοσύνης,  λίγους μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Ο ίδιος ο Νίκολα Γκρουέφσκι, κατά την διάρκεια κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή των Σκοπίων τον περασμένο Μάρτιο για τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στην ΠΓΔΜ – αλλά και την εκλογή προέδρου του κοινοβουλίου του Αλβανού μειονοτικού Ταλάτ Τζαφέρι, επέδειξε ακραίες συμπεριφορές προς τον Τζαφέρι, στα όρια του τραμπουκισμού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή