Συνεχίζει την πορεία του το καραβάνι των μεταναστών

Συνεχίζει την πορεία του το καραβάνι των μεταναστών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ. Προς την Πόλη του Μεξικού κατευθύνεται μεγάλη ομάδα μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, οι οποίοι ψήφισαν χθες να συνεχίσουν την πορεία τους σε καραβάνι με προορισμό τις ΗΠΑ. Στην ψηφοφορία, που πραγματοποίησαν στην πόλη Κόρδοβα, περίπου 1.000 μετανάστες από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Νικαράγουα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Η Κόρδοβα απέχει 286 χλμ. από την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα του Μεξικού, ενώ οι περίπου 4.000 μετανάστες απέχουν ακόμη πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα αμερικανικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται ότι ζήτησε από το Πεντάγωνο να κατασκευάσει εγκαταστάσεις στα σύνορα με το Μεξικό για να στεγάσει κρατούμενους μετανάστες, στο πλαίσιο της νέας του αποστολής, αλλά το Πεντάγωνο απέρριψε το αίτημα. Η αποκάλυψη στο πρακτορείο Reuters αποδεικνύει τις εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη χρήση στρατιωτικών πόρων. Αυτή τη στιγμή, τρία καραβάνια μεταναστών βρίσκονται στους δρόμους του Μεξικού, στις πολιτείες Τσιάπα, Οαχάκα και Βερακρούζ. Το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός μεταναστών στα καραβάνια ξεπερνά τις 5.000, ενώ 2.793 έχουν καταθέσει αιτήσεις χορήγησης ασύλου και γύρω στους 500 ζήτησαν τη βοήθεια της μεξικανικής κυβέρνησης για να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή