ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν στο Ισραήλ ο γιος και ο αδελφός ενός δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία για λαθρεμπόριο διαμαντιών

synelifthisan-sto-israil-o-gios-kai-o-adelfos-enos-disekatommyrioychoy-epicheirimatia-gia-lathremporio-diamantion-2282218

Οι αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν τον αδελφό και τον γιό του δισεκατομμυριούχου Λεβ Λεβάγιεβα ως υπόπτους για λαθρεμπορία διαμαντιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι συνελήφθησαν έξι άτομα ως ύποπτα για λαθρεμπορία διαμαντιών και ξέπλυμα χρήματος.

synelifthisan-sto-israil-o-gios-kai-o-adelfos-enos-disekatommyrioychoy-epicheirimatia-gia-lathremporio-diamantion0

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι δύο εξ αυτών είναι ο αδελφός του δισεκατομμυριούχου Μοσέ και ο γιός του Ζβουλούν.

synelifthisan-sto-israil-o-gios-kai-o-adelfos-enos-disekatommyrioychoy-epicheirimatia-gia-lathremporio-diamantion2
Ο αδελφός του δισεκατομμυριούχου Λεβ Λεβάγιεβα, Μοσέ.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι συλληφθέντες, εισήγαγαν παράνομα στο Ισραήλ διαμάντια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σέκελ (1 δολάριο=3,7 σέκελ) , ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις στο Ισραήλ και στο εξωτερικό.

synelifthisan-sto-israil-o-gios-kai-o-adelfos-enos-disekatommyrioychoy-epicheirimatia-gia-lathremporio-diamantion4

Η αστυνομία, όπως γράφει η ισραηλινή εφημερίδα, θέλει να ανακρίνει τον δισεκατομμυριούχο Λεβ Λεβάγιεφ, που ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών, αλλά αυτήν την περίοδο δεν βρίσκεται στο Ισραήλ.

Εκτός από τον αδελφό και τον γιό του Λεβ Λεβάγιεφ, οι υπόλοιποι τέσσερεις συλληφθέντες, απασχολούνταν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ και την Ρωσία.

Από την πλευρά της η εφημερίδα The Jerusalem Post έγραψε ότι ο Λεβ Λεβάγιεφ, που είναι πολίτης του Ισραήλ, το 2007 έφυγε από το Ισραήλ και εγκαταστάθηκε με τη οικογένεια του στο Λονδίνο.

synelifthisan-sto-israil-o-gios-kai-o-adelfos-enos-disekatommyrioychoy-epicheirimatia-gia-lathremporio-diamantion6
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Λεβ Λεβάγιεβα.

Η εταιρεία LLD που ανήκει στον Λεβ Λεβάγιεφ, με ανακοίνωση της αρνείται τους ισχυρισμούς της ισραηλινής αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες που βρίσκονται υπό την δικαιοδοσία του λειτουργούν τηρώντας την νομοθεσία, όπως και πως σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ