Ιταλία: Συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού για τα χρονικά όρια δίωξης εγκλημάτων

Ιταλία: Συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού για τα χρονικά όρια δίωξης εγκλημάτων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για τα χρονικά όρια δίωξης πολλών εγκλημάτων κατέληξαν οι δύο εταίροι του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Πρόκειται για ένα θέμα που είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο την επιβίωση της κυβέρνησης.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Λέγκας έπειτα από σύσκεψη με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, παρά τις σοβαρές εντάσεις μεταξύ των δύο εταίρων στον ιταλικό κυβερνητικό συνασπισμό, η κυβέρνηση εξασφάλισε άνετη ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερουσία με αφορμή το διαφιλονικούμενο διάταγμα για την ασφάλεια στη χώρα.

Το νομοσχέδιο, που προωθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, καθιστά αυστηρότερες τις διατάξεις για τη μετανάστευση, θέτει περιορισμούς στην παροχή ασύλου και προβλέπει σκληρότερους κανόνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της μαφίας. Παρά τις επιφυλάξεις στους κόλπους του Κινήματος των 5 Αστέρων, που συγκυβερνά με τη Λέγκα του Βορρά, η κυβέρνηση κέρδισε την αναμέτρηση στο σώμα με ψήφους 163 υπέρ έναντι 59 κατά, με μόνον πέντε γερουσιαστές από το Κίνημα να απέχουν.

«Είναι μια ιστορική ημέρα», δήλωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει συνδέσει την αξιοπιστία του με την έγκριση του πακέτου, που διατείνεται ότι θα μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα. Το νομοσχέδιο πρέπει τώρα να ψηφιστεί και από την Κάτω Βουλή. Αν είχε χάσει την ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν σε παραίτηση.

Η απόφαση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αποκάλυψε τις τριβές στους κόλπους της κυβέρνησης, που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT