ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες εργαζομένων στην Κίνα

kataggelies-ergazomenon-stin-kina-2282583

Οι μάνατζερ μιας κινεζικής εταιρείας βρέθηκαν στης φυλακής τα σίδερα επειδή εξανάγκαζαν τους υπαλλήλους τους που δεν κατάφερναν να προσεγγίζουν τους στόχους των πωλήσεων, να πίνουν ούρα αλλά και να καταβροχθίζουν κατσαρίδες, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η αστυνομία ανέλαβε δράση όταν ήρθαν στη δημοσιότητα κάποια βίντεο τα οποία απαθανατίζουν τους εργαζομένους την ώρα που πίνουν ένα μυστηριώδες κίτρινο υγρό, ενώ ταυτόχρονα τους μαστιγώνουν με μια ζώνη. Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνουν ότι ζητούσαν από τους υπαλλήλους να τρώνε κατσαρίδες εάν δεν κατάφερναν να προσεγγίσουν τους στόχους των πωλήσεων. Για το τραγικό συμβάν τρεις διευθυντές καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε και δέκα ημερών, όπως αναφέρει η εφημερίδα South
China Morning Post .

Ενα βίντεο, το οποίο είχε πολλές θεάσεις, αναρτήθηκε στο Weibo, το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και απαθανατίζει έναν άρρενα υπάλληλο να κάθεται στο μέσο ενός κύκλου και να δέχεται πλήγματα με ένα ζωστήρα. Αλλά δεν είναι μόνο οι ξυλοδαρμοί με τους οποίους οι υπεύθυνοι συνέτιζαν τους ανίκανους υπαλλήλους τους.

Αλλοι υπάλληλοι, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία εργάζονταν στην εταιρεία ανακαίνισης κατοικιών στην πόλη Γκουιζχού, έχουν μαγνητοσκοπηθεί την ώρα που πίνουν ένα μυστηριώδες κίτρινο υγρό κρατώντας κλειστή με τα δάχτυλα τη μύτη τους.

Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί και φωτογραφίες οθόνης των μηνυμάτων που είχαν αποστείλει οι προϊστάμενοι της εν λόγω εταιρείας, απειλώντας το προσωπικό ότι θα το εξανάγκαζαν να φάνε κατσαρίδες σε περίπτωση που η απόδοσή τους δεν προσέγγιζε τα επιθυμητά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, άλλοι τρόποι τιμωρίας των κακών υπαλλήλων ήταν να πίνουν το νερό της τουαλέτας ή ξίδι, ενώ συχνά υποβάλλονταν σε αναγκαστικό ξύρισμα της κεφαλής. Ταυτόχρονα η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να πληρώσει το προσωπικό της επί δύο μήνες, αλλά το προσωπικό φοβόταν να μιλήσει υπό τον φόβο πως θα χάσουν τα οφειλόμενα σε περίπτωση που παραιτηθούν.

Η αστυνομία στην κομητεία Ζουνγί συνέλαβε τους τρεις προϊσταμένους, οι οποίοι στη συνέχεια καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.