Χ. Ακάρ: Οι Ελληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης

Χ. Ακάρ: Οι Ελληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, παρουσίασε χάρτες στην Λιβυκή κυβέρνηση προκειμένου να αποδείξει ότι η Ελλάδα επιχειρεί να σφετερισθεί την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης.

«Οι Ελληνες κλέβουν την ΑΟΖ της Λιβύης», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται και από δυο χάρτες που φέρεται να παρουσίασε ο Ακάρ σε κυβερνητικά στελέχη της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον ένα χάρτη που φέρεται να παρουσίασε ο κ. Ακάρ κανένα νησί, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες, και συνεπώς μπορεί έτσι να υπάρξουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, κάτι που προϋποθέτει την «εξαφάνιση» όλης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύθηκε την αστάθεια που ακολούθησε την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι για να σφετερισθεί μεγάλο μέρος της Λιβυκής υφαλοκρηπίδας, κάτι που όπως ανέφερε, έχει κάνει η Ελλάδα εις βάρος και της Τουρκίας.

Χ. Ακάρ: Οι Ελληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης-1
Χ. Ακάρ: Οι Ελληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης-2

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή