ΚΟΣΜΟΣ

Τιμή ρεκόρ για πίνακα του σουρεαλιστή Μαγκρίτ, πωλήθηκε 26,8 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη (φωτογραφία)

Τιμή ρεκόρ για πίνακα του σουρεαλιστή Μαγκρίτ, πωλήθηκε 26,8 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη (φωτογραφία)

Επτά συλλέκτες – αριθμός ιδιαίτερα υψηλός- έκαναν προσφορές για να αποκτήσουν τον πίνακας "Le Principe du plaisir" /"Portrait of Edward James" (Η αρχή της ευχαρίστησης/Πορτραίτο του 'Εντουαρντ Τζέιμς) του Ρενέ Μαγκρίτ, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της φθινοπωρινής δημοπρασίας του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Οι εκτιμητές του Σόθμπις υπολόγιζαν την αξία του πίνακα μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικά, μετά από μάχη» ο πίνακας του 1937 κατοχυρώθηκε σε έναν από αυτούς που πρόσφερε 26,8 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει.

Τιμή ρεκόρ για πίνακα του σουρεαλιστή Μαγκρίτ, πωλήθηκε 26,8 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη (φωτογραφία)-1

Η «Αρχή της ευχαρίστησης» κατέρριψε το ρεκόρ για τον βέλγο ζωγράφο –  εκθρόνισε την «Ευαίσθητη χορδή» ("Le corde sensible"/ "Heartstrings") που πωλήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2017 στο Λονδίνο αντί 14,4 εκατομμυρίων στερλινών, συμπεριλαμβανομένων προμηθειών και εξόδων, δηλαδή 17,9 εκατ. δολαρίων.

Αρκετά ακόμη έργα ξεπέρασαν την εκτιμώμενη αξία τους, όπως το "Improvisation auf mahagoni" του ρωσικής καταγωγής ζωγράφου Βασίλι Καντίνσκι που πωλήθηκε αντί 24,2 εκατ. δολαρίων – οι εκτιμητές του Σόθμπις το υπολόγιζαν μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων.