ΚΟΣΜΟΣ

Αγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα ανοικτά της Ιρλανδίας

agnosta-iptamena-antikeimena-anoikta-tis-irlandias-2283530

Αραγε μας επισκέφθηκαν μικρά πράσινα ανθρωπάκια από το Διάστημα; Το μυστήριο περιπλέκεται, καθώς όλοι διερωτούνται κατά πόσον ήταν UFO αυτά που είδαν πιλότοι ανοιχτά των ιρλανδικών ακτών; Η ιρλανδική αρχή πολιτικής αεροπορίας (IAA) λαμβάνει το ζήτημα πολύ στα σοβαρά και ερευνά ενδελεχώς αναφορές πιλότων εμπορικών πτήσεων ότι είδαν άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Ιρλανδίας.

Ολα άρχισαν στις 06.47 την περασμένη Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, όταν πιλότος της British Airways (B.A.) επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου Σάνον στην Ιρλανδία.

Η πιλότος ήθελε να μάθει αν γίνονταν αεροπορικά γυμνάσια στην περιοχή επειδή υπήρχε κάτι στην ατμόσφαιρα το οποίο «κινείτο πάρα πολύ γρήγορα». Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας απάντησε ότι δεν γίνονται γυμνάσια στην περιοχή. Η πιλότος της B.A. που πραγματοποιούσε την πτήση από το Μόντρεαλ του Καναδά με προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου σημείωσε ότι υπήρχε ένα «πολύ λαμπρό φως» και το αντικείμενο εμφανίστηκε κατά μήκος της αριστερής πλευράς του αεροπλάνου προτού «αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση προς τα βόρεια». Η κυβερνήτης του αεροπλάνου αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να είναι αυτό, αλλά σημείωσε ότι δεν φαινόταν να έχει πορεία σύγκρουσης.

Αλλος πιλότος ενός αεροπλάνου της Virgin που εκτελούσε την πτήση από το Ορλάντο στο Μάντσεστερ μπήκε στη συζήτηση και είπε ότι μπορεί να είναι μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα της γης. Επίσης αυτός πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλά αντικείμενα που ακολουθούν την ίδια τροχιά» και ότι ήταν πολύ λαμπερά. Οπως είπε, είδε «δύο λαμπερά φώτα» στα δεξιά του, τα οποία ανέβηκαν σε μεγάλο ύψος με ταχύτητα, η οποία όπως σημείωσε ήταν «αστρονομική, ήταν σαν Mach 2», ήταν δηλαδή η διπλάσια αυτής του ήχου.

Την ίδια ώρα ένας τρίτος πιλότος εμπορικής πτήσης, ενός 737 της Norwegian Air που ταξίδευε από Νέα Υόρκη με προορισμό το Σάνον, έχοντας γνώση της κουβέντας που γινόταν εξέφρασε την ανακούφισή του που κι άλλοι είδαν το ίδιο: «Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος», είπε.

«Μετά τις αναφορές από έναν μικρό αριθμό αεροπλάνων την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου για μια ασυνήθιστη εναέρια δραστηριότητα η ιρλανδική αρχή πολιτικής αεροπορίας υπέβαλε αναφορά», αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

«Η αναφορά αυτή θα ερευνηθεί βάσει της φυσιολογικής απόρρητης διαδικασίας διερεύνησης συμβάντων», δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπός της στους Irish Times, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι απίθανο να πρόκειται για εξωγήινους από άλλο πλανήτη.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σάνον δήλωσε ότι δεν είναι αρμόζον να σχολιάσουν το συμβάν οι Αρχές του αεροδρομίου την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της ιρλανδικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Κατά πάσα πιθανότητα η απάντηση στην ύπαρξη αυτών των υπέρλαμπρων φώτων στην ατμόσφαιρα είναι πολύ απλούστερη από αυτή που κάνει τη φαντασία να οργιάζει.