ΚΟΣΜΟΣ

DUP: Δεν θα ψηφίσουμε την «ταπεινωτική» συμφωνία για το Brexit

DUP: Δεν θα ψηφίσουμε την «ταπεινωτική» συμφωνία για το Brexit

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα ψηφίσει την «ταπεινωτική» συμφωνία για το Brexit, όπως δήλωσε σκληροπυρηνικό μέλος του κόμματος, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Ολοι οι σπουδαίοι και οι καλοί που είχαν βγει κατά το #EURef (δημοψήφισμα για την ΕΕ) θα εξαπλωθούν ξανά τις ερχόμενες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να μας πείσουν να συμφωνήσουμε. Είμαστε σαφείς –δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την ταπείνωση!», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter ο Σάμι Γουίλσον.

Ο αντιπρόεδρος του DUP Νάιτζελ Ντόντς επέκρινε και αυτός το σχέδιο συμφωνίας της Μέι για το Brexit – λεπτομέρειες από το οποίο αναφέρθηκαν χθες σε μέσα ενημέρωσης, αλλά σημείωσε ότι το κόμμα του θα περιμένει να δει το ίδιο το κείμενο προτού αποφασίσει αν θα ψηφίσει κατά.

Την ίδια ώρα άλλο μέλος του κόμματος, ο βουλευτής του Τζέφρι Ντόναλντσον είχε δηλώσει νωρίτερα  ότι η προτεινόμενη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή η Βόρεια Ιρλανδία θα χαίρει διαφορετικής αντιμετώπισης,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ