ΚΟΣΜΟΣ

Νέες φωτογραφίες από το βυθισμένο υποβρύχιο της Αργεντινής – Οργή για την απόφαση της κυβέρνησης να μην το ανελκύσει

nees-fotografies-apo-to-vythismeno-ypovrychio-tis-argentinis-orgi-gia-tin-apofasi-tis-kyvernisis-na-min-to-anelkysei-2284493

Νέες εικόνες από το υποβρύχιο της Αργεντινής ARA San Juan που βυθίστηκε αύτανδρο – με 44μελές πλήρωμα – τη 15η Νοεμβρίου 2017, έρχονται στη δημοσιότητα από την ιδιωτική εταιρεία Ocean Infinity, η οποία το εντόπισε πρόσφατα – έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή του. 

Το υποβρύχιο βρέθηκε σε βάθος 907 μέτρων, στον Ατλαντικό, περίπου 600 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Comodoro Rivadavia.

Οι ειδικοί ξεθάβουν σιγά – σιγά μέλη του υποβρυχίου με  με τη βοήθεια  τηλεχειριζόμενων συσκευών και αντλιών και ανεβάζουν στα social media την πρόοδο των εργασιών τους.

nees-fotografies-apo-to-vythismeno-ypovrychio-tis-argentinis-orgi-gia-tin-apofasi-tis-kyvernisis-na-min-to-anelkysei0

Οι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των μελών του πληρώματος – που μέχρι να εντοπιστούν οι σοροί τους μέσα στο ναυάγιο εξακολουθούν να θεωρούνται τυπικά αγνοούμενοι – περιμένουν με αγωνία την στιγμή που θα ανελκυστεί το υποβρύχιο.

Όμως η πρόσφατη παραδοχή της κυβέρνησης της Αργεντινής ότι δεν έχει πόρους για να φέρει στην επιφάνεια το υποβρύχιο, έχει προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης.

nees-fotografies-apo-to-vythismeno-ypovrychio-tis-argentinis-orgi-gia-tin-apofasi-tis-kyvernisis-na-min-to-anelkysei2

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Αργεντινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα για αυτό το δύσκολο έργο και ότι «θα ήταν ανοησία να ξοδέψουμε 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανέλκυση», προκαλώντας τη λαική οργή. 

nees-fotografies-apo-to-vythismeno-ypovrychio-tis-argentinis-orgi-gia-tin-apofasi-tis-kyvernisis-na-min-to-anelkysei4