Ρωσία: Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρότεινε να ορισθούν νέοι όροι χρήσης των πυρηνικών όπλων

Ρωσία: Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρότεινε να ορισθούν νέοι όροι χρήσης των πυρηνικών όπλων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) πρότεινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας να προσδιορισθούν οι νέοι όροι χρήσης των πυρηνικών όπλων.

Η πρόταση διατυπώθηκε από μέλη της αρμόδιας Επιτροπής για ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας, από κοινού με εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας του Γενικού Επιτελείου και του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Πολιτικοί και στρατιωτικοί ζήτησαν να προσδιορισθούν επακριβώς οι παράγοντες υπό τους οποίους πρέπει να ληφθεί η απόφαση βάσει της οποίας θα δοθεί απάντηση στον εχθρό αν κάνει χρήση υπερηχητικών όπλων και άλλου είδους στρατηγικών μη πυρηνικών όπλων.

Οι Ρώσοι γερουσιαστές, δήλωσαν επίσης ότι είναι αναγκαίο να εκπονηθεί ένα σχέδιο «Εθνικής στρατηγικής» των ενόπλων δυνάμεων.

Οι Ρώσοι γερουσιαστές, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti, αποφάσισαν να καταθέσουν την πρόταση τους αυτή, επειδή εκτιμούν ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι κίνδυνοι επίλυσης των παγκοσμίων, περιφερειακών και τοπικών διενέξεων με την χρήση στρατιωτικής βίας, την διεξαγωγή ενός ευρείας κλίμακας πολέμου στο οποίο θα γίνει χρήση συμβατικών, αλλά και πυρηνικών όπλων.

Εκτός των άλλων, αναφέρουν στην πρόταση τους οι Ρώσοι κοινοβουλευτικοί, στον κόσμο εμφανίζονται νέα οπλικά συστήματα και στρατιωτικές τεχνολογίες, ενώ αλλάζουν οι μορφές και οι τρόποι διεξαγωγής των πολεμικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT