ΚΟΣΜΟΣ

Η Ε.Ε. θα χορηγήσει στο Αφγανιστάν οικονομική βοήθεια 474 εκατ. ευρώ

Η Ε.Ε. θα χορηγήσει στο Αφγανιστάν οικονομική βοήθεια 474 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει 474 εκατομμύρια ευρώ ως οικονομική υποστήριξη στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν, με σκοπό την προώθηση μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μετανάστευσης και των εκτοπισμών πολιτών.

Τα κεφάλαια έχουν σκοπό τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα και την υποστήριξη της δημόσιας υγείας, εξήγησε η Κομισιόν. Η ΕΕ έχει αποφασίσει να διαθέσει 37 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της μετανάστευσης και ιδίως της κοινωνικής επανένταξης των εκτοπισμένων Αφγανών.

Έχει επίσης προβλεφθεί η διάθεση ενός ποσού για να υποστηριχθεί η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των επαρχιακών συμβουλίων το 2019. Η ΕΕ «στέκει στο πλευρό του Αφγανιστάν και του λαού του» στις προσπάθειες για την «οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης Νέβεν Μίμιτσα κατά τη διάρκεια της διεθνούς Συνόδου της Γενεύης για το Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ, DPA