ΚΟΣΜΟΣ

Ο Οζι Οζμπορν δεν ξέρει τι είναι το Brexit

Ο Οζι Οζμπορν δεν ξέρει τι είναι το Brexit

Ενώ χιλιάδες άνθρωποι διατυπώνουν παθιασμένα επιχειρήματα για το Brexit, κάποιοι άλλοι λένε ανοιχτά ότι δεν κατέχουν το θέμα, όπως ο Όζι Όσμπορν.

Ο θρύλος της heavy metal μουσικής σκηνής δήλωσε στο περιοδικό The Big Issue ότι δεν ξέρει τι να πει όταν τον ρωτούν για την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να με ρωτούν γι αυτό- είναι μεγάλη υπόθεση; Τι θα συμβεί με αυτό; Ψηφίζουν μέσα ή έξω, τι συμβαίνει;» είπε ο Όσμπορν.

Ο γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας τραγουδιστής, ζει τώρα στο Λος Άντζελες, όπου δεν παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις.

«Δεν διαβάζω τις εφημερίδες και δεν μιλάω για πολιτική, διότι πραγματικά δεν γνωρίζω», πρόσθεσε.

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το Brexit», παραδέχθηκε.

Οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν τη συμφωνία που εισηγήθηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι για το Brexit την Κυριακή κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται τώρα να ψηφίσει τη συμφωνία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ενώ ο πρώην αρχηγός των Black Sabbath δεν έκρυψε την άγνοιά του όσον αφορά το Brexit, η σύζυγός του, Σάρον Όσμπορν, έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή της στην εκστρατεία Leave, για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα "The Independent".

«Επιστρέφω στην Αγγλία κάθε τέσσερις – έξι μήνες και γίνεται όλο και περισσότερο σαν το Χονγκ Κονγκ – με πρόβλημα υπερπληθυσμού, με τόση συμφόρηση», είχε δηλώσει η παρουσιάστρια της τηλεόρασης, κριτής σε τηλεοπτικά σόου ταλέντων, μάνατζερ μουσικών στην εφημερίδα The Sunday Times το 2016.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σε μια μικρή χώρα. Υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας με 40 μαθητές, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) είναι στην τουαλέτα, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι στην τουαλέτα» δήλωσε.

«Εγώ λέω να φροντίζεις πρώτα τους πολίτες σου, δεν έχω τίποτα ενάντια σε οποιαδήποτε θρησκεία ή οποιοδήποτε πρόσωπο, αλλά η χώρα είναι υπερφορτωμένη» υποστήριξε.

Στην ίδια συνέντευξη, η Σάρον Όσμπορν πρόσθεσε ότι δεν θα ήξερε τι να κάνει αν μεγάλωνε μια οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και «δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα ιδιωτικό σχολείο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ