Μέι: Η μη συμφωνία για το Brexit θα φέρει χάος αβεβαιότητα και διχασμό

Μέι: Η μη συμφωνία για το Brexit θα φέρει χάος αβεβαιότητα και διχασμό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το Brexit και αρνείται να τοποθετηθεί ως προς το τι θα πράξει, εάν οι Βρετανοί βουλευτές καταψηφίσουν το κείμενο κατά την ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σύνδεσης της Βουλής των Κοινοτήτων, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιδιώκει οι βουλευτές «να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που έχουν μπροστά τους» και να αγνοήσουν άλλες εναλλακτικές, ενώ, αναφερόμενη στις προτάσεις για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος ή για την καθυστέρηση της εξόδου από την Ενωση, δήλωσε ότι στόχο έχουν την ανατροπή του Brexit.

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε ότι, εάν οι Βρετανοί βουλευτές καταψηφίσουν την συμφωνία της, τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός για μίας έξοδο χωρίς συμφωνία.

Τονίζοντας ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι και η μοναδική δυνατή, η Μέι προειδοποίησε ότι η ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου είναι μία ιστορικής σημασίας ψηφοφορία, στην οποία οι βουλευτές θα αποφασίσουν εάν θα υλοποιήσουν την απόφαση του βρετανικού λαού.

Αναφερόμενη στην επιλογή της καθυστέρησης του Brexit, για να δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την έξοδο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας ισχυρίσθηκε ότι αυτό θα σήμαινε  την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, κάτι που οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει, προειδοποίησε ότι αυτό θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη προς τον πολιτικό κόσμο και απείλησε με «μεγαλύτερη αβεβαιότητα και διχασμό της χώρας».

Κλείνοντας, η Τερέζα Μέι κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να εμποδίσουν «το χάος ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποχωρήσει από την Ενωση χωρίς συμφωνία, με την προκήρυξη εκλογών ως την καλύτερη εξέλιξη για την χώρα»…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή