Ιταλική κρίση για τις δηλώσεις Σαλβίνι

Ιταλική κρίση για τις δηλώσεις Σαλβίνι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Σφοδρή επίθεση δέχθηκε χθες ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά από μέλη της κυβέρνησής του, μετά τις δηλώσεις του, στις οποίες χαρακτήρισε «ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση» τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Ο Ματέο Σαλβίνι πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, στην οποία περιλαμβανόταν περιοδεία στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο. Αντιδρώντας σε δηλώσεις του ισραηλινού στρατού για εντοπισμό σηράγγων της Χεζμπολάχ κάτω από τη συνοριακή γραμμή, ο Σαλβίνι κατήγγειλε τη σιιτική οργάνωση ως τρομοκρατική, επικρίνοντας παράλληλα και τους κυβερνητικούς του εταίρους του Κινήματος των 5 Αστέρων. «Εκπλήσσομαι να διαβάζω στις ιταλικές εφημερίδες ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν που χαρακτήρισα με ακρίβεια τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Ας δώσουμε στις λέξεις το πραγματικό τους βάρος», είπε ο Σαλβίνι σε βίντεο που δημοσιοποίησε στη σελίδα του στο Facebook.

Οι ιταλικές κυβερνήσεις υιοθέτησαν παραδοσιακά ιδιαίτερα προσεκτική στάση σε ό,τι αφορά τον Λίβανο εξαιτίας της παρουσίας ιταλικών στρατευμάτων στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL του ΟΗΕ στη χώρα. Επικεφαλής της UNIFIL είναι ο υποστράτηγος Στέφανο ντελ Κολ.

Συστάσεις απηύθυνε χθες στον Σαλβίνι η υπουργός Αμυνας και μέλος του Κινήματος των 5 Αστέρων, Ελιζαμπέτα Τρέντα. «Πρέπει να θυμόμαστε κάθε μέρα ότι οι στρατιώτες μας διακινδυνεύουν τη ζωή τους για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η κ. Τρέντα. Πιο ευθύς υπήρξε ο συνάδελφός της, υφυπουργός Εξωτερικών Μανίλο ντι Στέφανο, λέγοντας: «Αν δεν γνωρίζουμε από γεωπολιτική και θέλουμε μόνο να στηρίξουμε τον ισχυρότερο, τότε απειλούμε την ειρήνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή