Αμοιβές 380.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια

Αμοιβές 380.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διετία 2016-2017, ο Μανώλης Πετσίτης εισέπραξε αμοιβές ύψους 380.000 ευρώ από έξι διαφορετικές εταιρείες, όπως προκύπτει από τον ΑΦΜ του. Η μία απ’ αυτές είναι τα Ελληνικά Λιπάσματα (ELFE ABEE). Οι υπόλοιπες πέντε σχετίζονται με τη διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι επωνυμίες τους έχουν εδώ και αρκετά 24ωρα διαρρεύσει στον Τύπο. Η μία έχει την έδρα της στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και θεωρείται ηγέτις στην πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Το 2016 κατέβαλε αμοιβή στον Μανώλη Πετσίτη 32.500 ευρώ και την επόμενη χρονιά 27.750 ευρώ.

Η εν λόγω εταιρεία διατηρεί στενή εμπορική σχέση με την ΕΡΤ Α.Ε. Τη διετία 2016-2017 είναι αρκετές οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στη Δημόσια Τηλεόραση και τσην εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ και αφορούν αγοραπωλησίες δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων, όπως διεθνή πρωταθλήματα στίβου κ.ά. Αρκετοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο άλλοτε φίλος και συνεργάτης του κ. Παππά (σε συνέντευξή του ο υπουργός δήλωσε ότι τον απομάκρυνε από το περιβάλλον του στα τέλη του 2015) εκτελούσε χρέη «μεσάζοντος» στις συμβάσεις που υπεγράφησαν ανάμεσα στην ΕΡΤ και στη συγκεκριμένη ανώνυμη εταιρεία.

Επιβεβαίωση

Οι νομικοί εκπρόσωποί της, με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ», επιβεβαίωσαν ότι οι αμοιβές προς τον κ. Πετσίτη αφορούν τη μεσολάβησή του στην υπογραφή συμβάσεων, ωστόσο διέψευσαν ότι αφορούν εμπορικές συμφωνίες με την ΕΡΤ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ, που εμφανίζεται να καταβάλλει αμοιβές στον Μανώλη Πετσίτη, βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της γενικής εισαγγελίας της Ελβετίας για το σκάνδαλο που ανέκυψε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ της Ρωσίας, του Κατάρ, πιθανόν δε και των δύο επόμενων. Τον Οκτώβριο του 2017 μάλιστα, κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας αλλά και το σπίτι του επιχειρηματία και προχώρησε στην κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κι αυτό, διότι από την έρευνα των Ελβετών έχουν εντοπιστεί μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς του πρώην γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκε. Οι ύποπτες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσω μιας offshore στα νησιά Μάρσαλ και μιας εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, που φέρονται να ελέγχονται από τον επιχειρηματία. Ο τελευταίος, μέσω του συνηγόρου του, αρνήθηκε της κατηγορίες και υποστήριξε ότι παρείχε τις απαραίτητες εξηγήσεις στην ελβετική Δικαιοσύνη.

Με την εμπορική αξιοποίηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων συνδέονται και άλλες τρεις από τις εταιρείες που εμφανίζονται να καταβάλλουν αμοιβές στον Μανώλη Πετσίτη, δίχως προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί το είδος των υπηρεσιών που τους παρείχε ο άλλοτε στενός συνεργάτης κυβερνητικών αξιωματούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή