Τροπολογία με «άρωμα» κάλπης

Τροπολογία με «άρωμα» κάλπης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντικείμενο ποικίλων σχολίων αποτέλεσε αργά χθες το απόγευμα στους διαδρόμους της Βουλής η επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει προς ψήφιση σήμερα, με κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, τροπολογία η οποία επαναφέρει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία «όλες γενικά οι προμήθειες, εργασίες, μεταφορές και μισθώσεις για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή εκλογών εθνικής αντιπροσωπείας γίνονται με απευθείας ανάθεση».

Οπως υποστηρίζεται στις σχετικές εκθέσεις, η ρύθμιση αυτή ίσχυε παλαιότερα μέσω προεδρικών διαταγμάτων, αλλά είχε καταργηθεί με νόμο του 2016.

Η εν λόγω κίνηση αναζωπύρωσε –στο περιθώριο της συζήτησης του προϋπολογισμού– συζητήσεις περί του ενδεχομένου να γίνουν εκλογές πολύ νωρίτερα του φθινοπώρου του 2019, στο περιθώριο των οποίων, ωστόσο, και με αφορμή δημοσιεύματα, κυβερνητικοί κύκλοι διέψευδαν πως ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με συνεργάτες του, εμφανιζόταν να είναι έτοιμος για εκλογές τον Μάρτιο, εάν η συμφωνία των Πρεσπών δεν συγκεντρώσει 151 ψήφους.

«Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα τα δημοσιεύματα αυτά», σημείωναν χαρακτηριστικά οι προαναφερθέντες κύκλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή