Σιωπή ΣΥΡΙΖΑ – αντίδραση από ΝΔ για την επίθεση Καμμένου στον Βούτση

Σιωπή ΣΥΡΙΖΑ – αντίδραση από ΝΔ για την επίθεση Καμμένου στον Βούτση

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα φαινόμενα που σημαδεύουν την διήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα είναι, αναμφίβολα, η έως και λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της εξόχως φιλική στάση του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του Π. Καμμένου, δεδομένου –εκτός όλων των άλλων- ότι ο επί τετραετία συγκυβερνήτης τους στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη επιτέθηκε με άνευ προηγουμένου σφοδρότητα στον κ. Ν. Βούτση: Ως γνωστόν, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενέπλεξε την τρομοκρατία, τον Κουφοντίνα και τον υιό του Προέδρου της Βουλής – ενέργεια η οποία χαρακτηρίστηκε από όλους στο Περιστύλιο ως επιτομή της χυδαιότητας.

Ο ίδιος ο κ. Βούτσης κατά την διάρκεια συζήτησής του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αργά το βράδυ της Τρίτης περιορίστηκε να πει ότι του προκάλεσε θλίψη αυτή η επίθεση που δέχθηκε.

Εκείνο το οποίο εντυπωσίασε αρνητικά, ωστόσο, είναι πως ως σήμερα το μεσημέρι, ούτε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, ούτε κάποιο μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν κάτι να σχολιάσουν προς αποδοκιμασία της προαναφερθείσας ενέργειας Καμμένου. Ο μόνος που προκληθείς αναφέρθηκε στο ζήτημα ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π.Πολάκης και μόνον για να δηλώσει ότι … αγνοεί τις επίμαχες αναφορές Καμμένου – αν και αυτές αποτέλεσαν κορυφαία είδηση σε όλα τα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή.

Αντιθέτως, τον κ. Βούτση εμφανίστηκαν να υπερασπίζονται μόνο στελέχη της ΝΔ.

«Αναφορικά με τα υπονοούμενα του κ. Καμμένου σε σχέση με την τρομοκρατία εναντίον του Προέδρου της Βουλής, του κ. Βούτση» σημείωσε σε παρέμβασή της η κυρία Θεοδώρα Μπακογιάννη: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένας βουλευτής μέσα σε αυτή την

Αίθουσα που να μην γνωρίζει τον διαχρονικό αγώνα μου εναντίον της τρομοκρατίας, καθώς και την άποψή μου για τις βόλτες του κ. Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας, τις ιδανικές συνθήκες κράτησής του σε φυλακές πολυτελείας. Όμως, ουδέποτε επέτρεψα στον εαυτό μου, στις ατελείωτες δηλώσεις που έχω κάνει για το θέμα, να αφήσω έστω και το ελάχιστο υπονοούμενο για τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, παρ’ ότι, ως γνωστόν, ο Νίκος Βούτσης είναι ένας από τους σκληρότερους ιδεολογικούς αντιπάλους της παράταξής μου. Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Το ήθος και το ύφος των πολιτικών χαρακτηρίζει τους ίδιους, αλλά και τα κόμματα που υπηρετούν.Να τον χαίρεστε τον κ. Καμμένο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι! Να τον χαίρεστε τον αναντικατάστατο υπουργό Άμυνας, όπως μας είπε ο κ. Τσίπρας Να χαίρεστε τον κυβερνητικό σας εταίρο, με τον οποίο είχατε λαμπρή, ειλικρινή σχέση».

Από την πλευρά του ο κ. Μ. Βορίδης, λίγο αργότερα απευθυνόμενος στην πλευρά ΣΥΡΙΖΑ: «Όμως, δεν άκουσα ούτε έναν από εσάς να σηκωθεί να στηρίξει τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στην αθλιότητα που έχει υποστεί από τον Καμμένο. Ούτε έναν. Δεν άκουσα ούτε έναν ο οποίος να καταδικάζει κάποιον που χρησιμοποίησε ένα προσωπικό δράμα ενός πατέρα που έχει μια δυσκολία με τον γιο του, για να τον ψέξει πολιτικά. Είναι κάτι που δεν έχουμε κάνει ποτέ εμείς που είμαστε οι σκληροί σας αντίπαλοι. Όμως, εσείς δεν βρήκατε να πείτε έναν λόγο. Έναν λόγο δεν βρήκατε να πείτε».

Χθες, στο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης κατά την διάρκεια ενός ακόμα διαπληκτισμού του με τον κ. Πολάκη: «Χαίρομαι που είναι φίλος σου ο Πάνος Καμμένος και χαίρομαι που τον στηρίζετε και σήμερα εδώ. Αυτό σας τιμά, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή επίθεση του κ. Καμμένου στον κ. Νίκο Βούτση, τον Πρόεδρο της Βουλής, για την οικογένειά του, για το γιο του, κάτι που για μένα ήταν εξαιρετικά χυδαίο και το λέω δημόσια. Εγώ ποτέ δεν έχω επιτεθεί ούτε στον κ. Βούτση, ούτε σε κανένα στέλεχος της Αριστεράς για την οικογένειά του, γιατί το θεωρώ χυδαίο και σας το λέω ευθέως».

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Πολάκης τον διέκοψε («Σοβαρά;» ρώτησε από τα υποργικά) και ακολούθησε ο εξής σύντομος διάλογος για το ζήτημα:

Αδ.Γ. Χθες ο κ. Καμμένος εξύβρισε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για τον γιο του και χαίρομαι που έρχεσαι εσύ εδώ και υπερασπίζεσαι τον φίλο σου τον Πάνο, για να ξέρουν οι δικοί σου από εδώ για ποιον άνθρωπο μιλάμε, να φαίνεται το αληθινό σου πρόσωπο.

Π.Π.: …(ο κ. Γεωργιάδης) πετάει την μπάλα στην εξέδρα για τις αναφορές -που δεν τις έχω δει- στον κ. Βούτση και στον γιο του, όπως λέει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή