Καμμένος: «Ναι» σε πρόταση δυσπιστίας εάν αυτή αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος: «Ναι» σε πρόταση δυσπιστίας εάν αυτή αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής του να υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας εάν αυτή θα αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, και με συνάντησή του με τον Τ. Μπαλτάκο – προπαρασκευαστική συνεργασίας τους και σε εκλογικό επίπεδο, ο πρώην συγκυβερνήτης Π. Καμμένος όχι μόνο κλιμακώνει τις επιθέσεις του με στόχο την κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχη του κόμματός του, αλλά πλέον εμφανώς σχεδιάζει και κινήσεις «διεμβολισμού» της ΝΔ, μια που αναζητεί χώρο στα δεξιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ενώ αναφορικά με τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Μπαλτάκο σημείωσε: «Κάναμε μια συζήτηση , μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία». Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάκος είπε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα αρχίσουμε με αποκλεισμούς».

Νωρίτερα με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, ενώ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά: «ανέβασε» γελοιογραφία που υπό το σχόλιο ότι καταγράφεται «νέα αύξηση του τουρισμού τον Ιανουάριο», παρουσιάζεται ο κ. Αλ. Τσίπρας να στηρίζεται σε ταμπέλα «Rooms to let» έξω από το μέγαρο Μαξίμου και να υποδέχεται την «τουρίστρια» Ελενα Κουντουρά.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταθέτει στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (τη συνυπογράφει ο νεοεισελθών στους ΑΝΕΛ Αρ. Φωκάς), με αποδέκτες την κυρία Κουντουρά και τους υπουργούς Ν. Παππά και Ευκλ. Τσακαλώτο, για τα κονδύλια που δίδονται «για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό».

Μία ημέρα πριν, υπενθυμίζεται ότι ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη Βουλή, έλεγε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στα έδρανα του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ: «Σπάζετε ένα συνασπισμό, τον οποίο δημιουργήσαμε έχοντας τις δικές μας διαφορές, τις πολιτικές, αλλά σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Σεβόμενοι το ότι θα έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Και επί τέσσερα χρόνια, δεν υπήρχε ούτε μία ανακοίνωση του ενός εταίρου προς τον άλλον. Δεν αποφασίσατε απλώς να καταπατήσετε τη Συμφωνία, αλλά να μετατρέψετε μία Κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μια Κυβέρνηση αποστασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή