Χαμόγελα πίσω από την κάμερα

Χαμόγελα πίσω από την κάμερα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξαπλωμένοι σ’ ένα κρεβάτι, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μάικλ Κέιν κάνουν ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα του αισθηματικού δράματος «Zee & Co.», που σκηνοθετεί ο Μπράιαν Τζ. Χάτον στις αρχές Φεβρουαρίου του 1971. Στα Shepperton Studios του Μπάκιγχαμσιρ τα χαμόγελα των δύο ηθοποιών περιορίζονται σε off-camera στιγμές, καθώς στην ταινία υποδύονται ένα ζευγάρι που διαλύεται μέσα στη γενικότερη «χαλαρότητα» της δεκαετίας του ’70. Όταν εκείνος ερωτεύεται μια άλλη γυναίκα, εκείνη θα κάνει πολλά –μεταξύ άλλων, μια απόπειρα αυτοκτονίας– για να τον ξαναφέρει κοντά της. Ρεπορτάζ της εποχής αναφέρουν ότι το συμβόλαιο της σταρ τής επιτρέπει να φτάνει στο πλατό στις 10 π.μ. Η ηθοποιός έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ την προηγούμενη δεκαετία, ενώ ο Κέιν θα «περιμένει» μέχρι την επόμενη για να αποδεχθεί το πρώτο από τα δύο επίχρυσα αγαλματίδια που του έχουν απονεμηθεί μέχρι σήμερα.

Η δεκαετία του ’70 βρίσκει την Τέιλορ σε μια μεταβατική περίοδο. Το 1974 ανακοινώνεται το πρώτο της διαζύγιο από τον πέμπτο σύζυγό της, Ρίτσαρντ Μπάρτον, με τον οποίο θα ανταλλάξουν εκ νέου όρκους αγάπης και πίστης έναν χρόνο αργότερα. Το δεύτερο διαζύγιό τους θα υπογραφεί το 1976. Από τη μεριά του, ο Κέιν παντρεύεται τη δεύτερη σύζυγό του, Σακίρα, το 1973. Η Τέιλορ πέθανε το 2011 σε ηλικία 79 χρόνων. Τον 85χρονο σήμερα ηθοποιό αναμένεται να δούμε φέτος σε τρεις κινηματογραφικές παραγωγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή