ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαρομπιφτέκια με άνηθο και μουστάρδα στον φούρνο

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ψάρια, Μπακαλιάρος, Πιπεριές, Συνταγές

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Βράσιμο + Ψήσιμο: 25΄

Υλικά για 4 άτομα
  • 700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, κατεψυγμένα
  • 200 γρ. παξιμάδια κριθαρένια, τριμμένα στον πολυκόφτη
  • 2 αυγά
  • 2 καρότα μέτρια, τριμμένα
  • 1 πιπεριά κέρατο, τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά (μπαχαρικό με κοκκινωπό χρώμα και ιδιότυπη λεμονίζουσα γεύση)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.

Βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 5-6 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα ξεψαχνίζουμε με τα δάχτυλά μας αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια.

Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα παξιμάδια, τα αυγά, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το σουμάκ (αν βάλουμε), το μισό λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει αφράτο.

Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν.

Συνοδεύουμε με μαρουλοσαλάτα και τηγανητές πατάτες για τα παιδιά.

Τι πίνουμε
Ένα απλό λευκό κρασί! Ή μια ωραία παγωμένη lager μπίρα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ