Εγκριση 4 στρατηγικών επενδύσεων 338,8 εκατ. από τη Διυπουργική Επιτροπή

Εγκριση 4 στρατηγικών επενδύσεων 338,8 εκατ. από τη Διυπουργική Επιτροπή

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 338,87 εκατ. ευρώ ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Νέα συνεδρίαση τον Μάρτιο

Εντός του Μαρτίου προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση της ΔΕΣΕ, η οποία αναμένεται να εγκρίνει μερικές ακόμη στρατηγικές επενδύσεις που έχουν υποβληθεί προς εξέταση στον οργανισμό Enterprise Greece. Ο ζήλος αυτός, πάντως, έρχεται σε αντίθεση με ό,τι προηγήθηκε, καθώς η τελευταία φορά που χαρακτηρίστηκε κάποια επένδυση στρατηγική και εντάχθηκε στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (γνωστό ως fast track) ήταν στις 23 Νοεμβρίου 2017, με τις σχετικές αποφάσεις να δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιανουάριο του 2018.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΣΕ εγκρίθηκαν οι εξής επενδύσεις:

1) Το σχέδιο με τον διακριτικό τίτλο «The Mykonos Project», συνολικού προϋπολογισμού 50,85 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων με τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. και αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας, εποχικές και μόνιμες. Φορέας της επένδυσης είναι η AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία, γνωστή στην Ελλάδα κυρίως από τη συμμετοχή της στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

2) Το σχέδιο με τον διακριτικό τίτλο «Cape Tholos Luxury Resort» στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στον Δήμο Ιεράπετρας Κρήτης, που είναι μία ακόμη επένδυση στον κλάδο του τουρισμού, προϋπολογισμού 149,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα (τουριστικό χωριό και δύο ξενοδοχειακές μονάδες). Αναμένεται να δημιουργήσει 216 θέσεις εργασίας, μόνιμες και εποχικές. Φορέας της επένδυσης είναι η Ανώνυμη Εταιρεία Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΤΕΑΒ Α.Ε. με τον διακριτικό τίτλο Maris Hotels SA.

3) Η κατασκευή μαρίνας στον Μονόλιθο Σαντορίνης. Είναι η πρώτη δημόσια στρατηγική επένδυση που εγκρίνεται και θα αναπτυχθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Πρόκειται για επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία 350 θέσεων για σκάφη. Αναμένεται να δημιουργηθούν 120 άμεσες εποχικές θέσεις εργασίας.

4) Εμπορικό κέντρο στον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής (στην περιοχή της Λυκόβρυσης). Το επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού 93,42 εκατ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία σύνθετου εμπορικού κέντρου, στο οποίο θα εγκατασταθούν λιανεμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και καφέ κ.ά. Αναμένεται να δημιουργήσει 722 νέες θέσεις εργασίας. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Panita Ltd. (συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντίνου, που έχει αναπτύξει και το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall στον Αγιο Δημήτριο Αττικής). Αν και αρχικά υπήρξαν επιφυλάξεις στην κυβέρνηση για την υπαγωγή στο fast track εμπορικών κέντρων, αυτές, καθώς φαίνεται, ξεπεράστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή