Σε λειτουργία εντός του επόμενου διμήνου το ξενοδοχείο στη σκιά της Ακρόπολης

Σε λειτουργία εντός του επόμενου διμήνου το ξενοδοχείο στη σκιά της Ακρόπολης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφόσον έχει τηρηθεί η κείμενη πολεοδομική νομοθεσία και ιδίως από τη στιγμή που το κτίριο είναι αποπερατωμένο, πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι», σημείωναν χθες φορείς της αγοράς ακινήτων, αναφορικά με το ξενοδοχείο της οδού Φαλήρου 5, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει εντός του επόμενου διμήνου. Πρόκειται για επένδυση 10 εκατ. ευρώ που υλοποιείται από την εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων της οικογένειας Ευμορφίδη (Coco-Mat κ.τ.λ.). Οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 2017 και πλέον το κτίριο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποπεράτωσης, καθώς απομένουν μόνο παρεμβάσεις στο εσωτερικό του.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά ενός ακόμη ακινήτου στην περιοχή. Συγκεκριμένα, πλειοδότησε για την απόκτηση ενός πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων, συνολικής επιφανείας 5.530 τ.μ., καταβάλλοντας το συνολικό ποσό του 1,38 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαλήρου 22 και Δημητρακοπούλου 21-23-25 στην Αθήνα και αποτελείται από δύο υπόγεια και έξι ορόφους ανωδομής. Επί του παρόντος, αξιολογούνται όλες οι πιθανές επιλογές αξιοποίησης, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι δεν προβλέπεται η επιδίωξη περαιτέρω προσθηκών σε ύψος. Αντιθέτως, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχα έργα, οι εταιρείες ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων προτιμούν να ανακατασκευάζουν μόνο το εσωτερικό των κτιρίων, γνωρίζοντας ότι μια πιθανή κατεδάφιση κι εκ νέου ανέγερση αποτελεί χρονοβόρο διαδικασία, η οποία μάλιστα πολλές φορές κινδυνεύει με αποτυχία, καθώς είναι πολλές οι περιπτώσεις που δεν κατέστη εφικτό να εκδοθεί καν οικοδομική άδεια.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο 29 ακινήτων, επιφανείας 34.000 τ.μ. και συνολικής εκτιμώμενης αξίας 74,6 εκατ. ευρώ. Τα ετήσια έσοδα από τις μισθώσεις ανέρχονται σε 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση διαμορφώνεται στο 8,7%. Τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της είναι εμπορικά καταστήματα του δικτύου της Coco-Mat, όπως επίσης και ξενοδοχεία πόλης, καθώς εκτός από το ακίνητο της οδού Φαλήρου η εταιρεία έχει αναπτύξει ξενοδοχειακές μονάδες και στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Ηροδότου. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα εντός του 2018 η Μπλε Κέδρος είχε προβεί στην απόκτηση, αντί ποσού της τάξεως του 1,08 εκατ. ευρώ, ενός ισόγειου τραπεζικού καταστήματος που μισθώνεται από την Attica Bank στη λεωφ. Κηφισίας 340, στο ύψος του Νέου Ψυχικού. Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφανείας 473,2 τ.μ., καθώς, πέραν του ισογείου των 183 τ.μ., περιλαμβάνονται υπόγειο αντίστοιχης επιφάνειας και ημιώροφος 107 τ.μ., όπως και επτά θέσεις στάθμευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή