Νέα επίθεση κατά ενστόλων στα Εξάρχεια

Νέα επίθεση κατά ενστόλων στα Εξάρχεια

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασαν παρά μερικά εικοσιτετράωρα από την επίθεση αγνώστων σε άνδρες του Λιμενικού στα Εξάρχεια και χθες κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές σε περιπολικό του τοπικού τμήματος, ενώ λίγο έλειψε να τραυματίσουν το πλήρωμά του. Το περιστατικό έγινε στις 5.20 μ.μ. στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Ιουστινιανού.

Ειδικότερα, ανταποκρινόμενοι σε σήμα για κλοπή, ένστολοι αστυνομικοί από το Α.Τ. Εξαρχείων πήγαν στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν από ιδιώτη μια τσάντα που νωρίτερα άγνωστοι είχαν κλέψει από παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Ενώ βρίσκονταν στο σημείο και συνομιλούσαν με τον ιδιώτη που είχε καλέσει στο «100», περίπου 10 με 15 άτομα κινήθηκαν κατά των αστυνομικών εκτοξεύοντας πέτρες και μάρμαρα στο περιπολικό, ενώ, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, άρπαξαν από τα χέρια των αστυνομικών την κλεμμένη τσάντα, καθώς κι ένα μπλοκ κλήσεων. Τελικά, οι δύο ένστολοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να διαφύγουν από το σημείο χωρίς να τραυματιστούν, ωστόσο το περιπολικό υπέστη εκτεταμένες φθορές.

Πανό «Ρουβίκωνα»

Σχεδόν ταυτόχρονα, ομάδα περίπου 15 αντιεξουσιαστών, μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», πραγματοποίησε «παρέμβαση» στο υπουργείο Εξωτερικών, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βασ. Σοφίας. Πέταξαν φέιγ βολάν και ανήρτησαν πανό πριν τελικά προσαχθούν από αστυνομικούς διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας προσπάθησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου, ωστόσο υπάλληλος του υπουργείου πρόλαβε να κλείσει και να ασφαλίσει την πόρτα. Η αστυνομία προσήγαγε 18 άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Και στο παρελθόν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έχουν πραγματοποιήσει παρεμβάσεις και καταδρομικές επιθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η εν εξελίξει δίκη 9 Τούρκων με την κατηγορία της συμμετοχής στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή