Πράσινο φως για τρία ξενοδοχεία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά από το ΥΠΠΟ

Πράσινο φως για τρία ξενοδοχεία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά από το ΥΠΠΟ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως», πλην όμως υπο όρους, έλαβαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τα σχέδια της Cosco για την μετατροπή τριών κτιρίων του ΟΛΠ σε ξενοδοχεία.

Πιο αναλυτικά, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) ενέκρινε την ανακατασκευή του κτιρίου της Παγόδας και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων υπό τον όρο όμως «να μην μεταβληθεί η όψη του».

Ενέκρινε, επίσης, το σχέδιο μετατροπής των δύο υφιστάμενων αποθηκών σε ξενοδοχεία.

Τα δυο τελευταία σχεδιάζεται να είναι 150 και 200 δωματίων, αντίστοιχα ,ενώ αυτό της Παγόδας θα έχει δυναμικότητα 300 δωματίων.

Η έγκριση των τριών αυτών έργων από το ΚΣΝΜ δεν μεταβάλλει πάντως τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στο συνολικό επενδυτικό πλάνο της Cosco οι προηγηθείσες αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Υπενθυμίζεται ότι με βάση αυτές τις αποφάσεις έχουν μπλοκαριστεί μεταξύ άλλων επενδύσεις όπως οι νέες αποθήκες, η ναυπηγική μονάδα για μέγκα γιοτς, το εμπορικό κέντρο στο νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας και το μέγεθος και ο χαρακτήρας, όπως και η τοποθεσία ανέγερσης ενός τέταρτου ξενοδοχείου πέντε αστέρων συνολικής επιφάνειας 8.000 μ2 που χωροθετήθηκε από τον ΟΛΠ στο Porto Leone.

Για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά, η Cosco αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη να υποβάλει στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων υπόμνημα με τις παρατηρήσεις της επί της αρχικής της γνωμοδότησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή