Κατάθεση Φλώρου με αναφορές σε Σμπώκο, «Noor 1»

Κατάθεση Φλώρου με αναφορές σε Σμπώκο, «Noor 1»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον φυλακισμένο πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο και στον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση του «Noor 1» εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του στον ειδικό εφέτη ανακριτή που ερευνά τη λεγόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», ο έγκλειστος για την υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος. Ο 40χρονος επιχειρηματίας κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα. Η διαδικασία ξεκίνησε την 29η Μαρτίου και ολοκληρώθηκε, κατόπιν διακοπής, την 5η Απριλίου. Στη 19σέλιδη κατάθεσή του ο Φλώρος κάνει αναδρομή στην υπόθεση Energa, περιγράφει τις συναντήσεις με τους δικηγόρους στη φυλακή, ενόψει της δίκης για την απόπειρα δολοφονίας του προφυλακισμένου, σήμερα, δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, και επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι οι κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος ζήτησαν πέντε εκατομμύρια ευρώ προκειμένου ο εντολέας τους, Γιώργος Αντωνόπουλος, να μην παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη με αντίδικο τον Φλώρο. Μέρος των παραπάνω ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών τον Οκτώβριο του 2017, αμέσως μετά τη δολοφονία του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αντίθετα, νέο ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές του στους Γιάννη Σμπώκο και Μάκη Γιαννουσάκη, με τους οποίους υπήρξε συγκρατούμενος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού και στις φυλακές Χαλκίδας. Προέτρεψε, μάλιστα, τον ανακριτή να τους εξετάσει ως μάρτυρες στην υπό έρευνα υπόθεση. «Γνώριζε (σ.σ.: ο Σμπώκος) κι από εμένα προσωπικά και από κουβέντα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, λόγω γνωριμίας τους, για τον εκβιασμό που έχω αναφέρει, όπως επίσης και για την κατάσταση που επικρατούσε στο ψυχιατρείο, που σχετιζόταν με μένα. Ηταν ο μοναδικός που είχε καταδικαστεί για αδικήματα του λευκού κολάρου και ήταν ο μοναδικός κρατούμενος που είχα έρθει πιο κοντά», κατέθεσε στον ανακριτή. Ο Γιαννουσάκης, αντίστοιχα, φέρεται να έγινε αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων από τα αρχηγικά μέλη της «μαφίας του Κορυδαλλού», προκειμένου με τη σειρά του να τα μεταφέρει στον Φλώρο. «Μου είπε (σ.σ.: ο Γιαννουσάκης) ότι πήγαν δύο φορές στο κελί του οι Αλβανοί Μπάκο και Κλόντι και του είπαν να μου μεταφέρει το εξής μήνυμα: “Πες στον Φλώρο να μας δώσει ενάμισι εκατομμύριο γιατί αλλιώς η αδελφή του και τα παιδιά της είναι τελειωμένα”».

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας δίχως ωστόσο –όπως καταγγέλλει ο Φλώρος– οι αστυνομικοί της υπηρεσίας να λάβουν κατάθεση από τον Μάκη Γιαννουσάκη. Σε ό,τι αφορά τις επαφές και διαπραγματεύσεις ενόψει της δίκης –το φθινόπωρο του 2017– για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, ο Φλώρος κατέθεσε ότι ήταν ο συνήγορός του, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, αυτός που επεδίωξε να συναντηθεί με τον 65χρονο δικηγόρο και τους συνηγόρους του Θόδωρο Παναγόπουλο και Αλέξανδρο Λυκουρέζο, προκειμένου «να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους πίστευαν τη δική μου ενοχή». «Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε μεγάλο οικονομικό αντάλλαγμα και συγκεκριμένα το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να παραιτηθούν από πολιτική αγωγή εναντίον μου, να καταθέσει ο Αντωνόπουλος ως μάρτυρας ότι δεν πιστεύει ότι είμαι εγώ ο ηθικός αυτουργός και να δώσουν εντολή στους Αλβανούς συγκατηγορούμενούς μου να άρουν κι αυτοί τις καταθέσεις τους», ισχυρίστηκε ο 40χρονος διευθύνων σύμβουλος της Energa.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή