ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ολοκαίνουριο εστιατόριο του Aressana Spa Hotel and Suites εγκαινιάζει τη λειτουργία του με τον σεφ Κώστα Αγγελόπουλο, μια αξιόλογη λίστα κρασιών και με υπέροχη θέα στην… άλλη Σαντορίνη.

Σιγάλας, Βασάλτης, Αργυρός, Βενετσάνος, Γαία, Καραμολέγκος, Γαβαλάς, Χατζηδάκης, Santo. Βιτρίνα του σαντορινιού αμπελώνα είναι η wine list του ολοκαίνουριου εστιατορίου Ifestioni στο ξενοδοχείο στα Φηρά. Μια πρώτη εντύπωση της αξιοποίησης της τοπικής παραγωγής από μια οικογένεια που έχει μεγάλη ιστορία στο τουριστικό γίγνεσθαι του νησιού. Το Aressana Spa Hotel and Suites, μέλος των Small Luxury Hotels of the World, που βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα από την καλντέρα των Φηρών, συνδυάζει όμορφα την παράδοση με τη φινέτσα και την οικογενειακή φιλοξενία με την επαγγελματική εξυπηρέτηση. Εκτός από το εστιατόριο Ifestioni και το μπαρ της πισίνας, στο Aressana μπορεί κανείς να απολαύσει τις άψογες υπηρεσίες του Spa Tefsion Kallos. Διαθέτει 48 μοντέρνα, μίνιμαλ δωμάτια και σουίτες διακοσμημένα σε λευκούς τόνους, πρόσφατα ανακατασκευασμένα και ανακαινισμένα από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Τσίτσο.

Για να μπούμε όμως στο ψητό, εδώ ο executive chef Κώστας Αγγελόπουλος επιμελείται ένα δημιουργικό μενού βασισμένο σε ελληνικά και όσο το δυνατόν κυκλαδίτικα προϊόντα, το οποίο σερβίρεται στην προσεγμένη σάλα με ατέλειωτη θέα στη θάλασσα και με κάδρο την Ανάφη. Αξιοσημείωτο είναι πως στην κουζίνα τους διαχειρίζονται 12 διαφορετικά ελαιόλαδα, από την Κέρκυρα, τη Λέσβο, το Άργος, την Αλεξανδρούπολη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, κι από διάφορες ποικιλίες όπως λιανολιά, μεγαρείτικη, τσουνάτη, κουτσουρελιά, τα οποία είτε τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη στα πιάτα ή τα σερβίρουν ως pairing με το φαγητό στο σερβίρισμα ή και ως επιτραπέζιο καλοσώρισμα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποια από αυτά μαζί με τα χειροποίητα, πεντανόστιμα ψωμιά που ζυμώνουν οι ίδιοι. Σερβίρουν δύο μενού degustation (5 πιάτα 55ευρώ/άτομο και 7 πιάτα 65ευρώ/άτομο) και φυσικά το μενού α λα καρτ.

Δοκιμάσαμε τον Σαντορινιό κήπο, μια έξοχη σαλάτα με τοματάκια, παλαιωμένο τυρί, χαρούπι, κρίταμο και καπνιστό βακαλάο, το πολύ ενδιαφέρον λαβράκι σε στυλ σεβίτσε με φράουλα, κόλιανδρο και βανίλια, και το νόστιμο γιουβέτσι με μελάνι σουπιάς, καραβίδες, αυγοτάραχο και κίτρο. Σπιρτόζα η τάρτα λεμόνι για το τέλος. Πολύ αξιόλογο είναι και το ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου το οποίο σερβίρεται μπροστά στην πισίνα.

Στη λίστα ποτών θα βρούμε επίσης μια μικρή, αλλά έξυπνη επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, τις σαντορινιές μπίρες της Santorini Micro Brewery, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ με ευρηματικούς συνδυασμούς υλικών, ενώ σε αυτόν, τον ίδιο κατάλογο με τα ποτά, υπάρχει και μια πολύ ωραία λίστα με νησιώτικα τυριά. Βολάκι από την Άνδρο, γραβιέρα από την Ιθάκη, ανθότυρο της Κρήτης, αρσενικό αξιώτικο, κασέρι της Λέσβου και μανούρα σιφνιά. 


Aressana Spa Hotel and Suites, Φηρά, Σαντορίνη, Τ/22860-23.900.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ