Πόλεμος μεταξύ της Αστυνομίας και του Λιμενικού

Πόλεμος μεταξύ της Αστυνομίας και του Λιμενικού

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος μαίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ Αστυνομίας και Λιμενικού στον Πειραιά, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικών των ΜΑΤ από χούλιγκαν του Ολυμπιακού, πρωί Τρίτης, στον προβλήτα του λιμανιού, παρουσία υπαλλήλων του Λιμενικού. Για το συμβάν, μάλιστα, αστυνομικοί – θύματα της επίθεσης κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά όχι μόνο κατά των φυσικών αυτουργών της επίθεσης, αλλά και κατά των λιμενικών που ήταν παρόντες στο περιστατικό και -όπως καταγγέλλεται- δεν αντέδρασαν προκειμένου να αποφευχθεί η επίθεση.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: διμοιρία των ΜΑΤ (συνολικά 28 αστυνομικοί) που συμμετείχε στα μέτρα τάξης στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Aρη την Κυριακή στην Κρήτη επέστρεφε στις 7 π.μ. στον Πειραιά με το πλοίο «Φαιστός Παλάς». Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς δεν ήταν ένστολοι ή δεν έφεραν διακριτικά της Αστυνομίας, δέχτηκαν άγρια επίθεση από 80 – 100 χούλιγκαν του Ολυμπιακού, που τους περίμεναν στην αποβάθρα νομίζοντας ότι επρόκειτο για οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τραυματίστηκαν συνολικά 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων δύο παρέμειναν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων δήλωσε στην «Κ» ότι «στην επίθεση συμμετείχαν περίπου 80 άτομα που κρατούσαν ρόπαλα, αλυσίδες, κατσαβίδια και έφεραν διακριτικά, κυρίως φόρμες και μπλούζες, της ομάδας του Ολυμπιακού. Οι αστυνομικοί που αποβιβάστηκαν πρώτοι από το καράβι ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν αρχικά να αντιδράσουν και τελικά οπισθοχώρησαν κατευθυνόμενοι προς το λεωφορείο όπου είχαν αφήσει κράνη και κλομπ. Οταν επέστρεψαν, οι δράστες είχαν φύγει».

Αστυνομικοί – θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι παρότι η ομάδα των χούλιγκαν βρισκόταν στον προβλήτα από τις 6.30 μ.μ (περίμεναν και την άφιξη του πλοίου της ΑΝΕΚ) έχοντας καλυμμένα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς και καδρόνια, οι υπάλληλοι του Λιμενικού δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν την επίθεση. Κατέθεσαν, μάλιστα, μηνυτήρια αναφορά κατά των, αγνώστων προς το παρόν, φυσικών αυτουργών της επίθεσης καθώς και κατά των υπαλλήλων του Λιμενικού κατηγορώντας τους για «έκθεση σε κίνδυνο». Αξιωματούχοι του 1ου Λιμεναρχείου Πειραιά απαντούν ότι δεν είχαν ενημερωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την επικείμενη άφιξη της διμοιρίας, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά απαντούν ότι οι υπάλληλοι του Λιμενικού όφειλαν να έχουν αντιληφθεί τις προθέσεις των χούλιγκαν του Ολυμπιακού και να ειδοποιήσουν σχετικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών που ξυλοκοπήθηκαν, καθ’ υπόδειξιν του Λιμεναρχείου Πειραιά που διεξάγει την έρευνα, παραπέμφθηκαν να εξεταστούν από ιατροδικαστή, ο οποίος δήλωσε μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Φίλων Ολυμπιακού (ΠΕΦΟ).

Ειδικές συστάσεις

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασαν στην «Κ» ότι υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και οπαδών του Ολυμπιακού, οι διμοιρίες των ΜΑΤ επελέγησαν για τα μέτρα τάξης στον αγώνα κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης μεταξύ Ατρόμητου και Ολυμπιακού και δέχτηκαν ειδικές συστάσεις από τους επικεφαλής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή