Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο logistics της Lidl στα Καλύβια Αττικής

Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο logistics της Lidl στα Καλύβια Αττικής

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα». Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της Lidl στην Ελλάδα κ. Γκέοργκ Κρελ επιβεβαίωσε χθες, κατά τα εγκαίνια του νέου κέντρου αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας στα Καλύβια Αττικής, αυτά που λένε οι αριθμοί για τις προθέσεις του γερμανικού κολοσσού του λιανεμπορίου. Στα 17 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα η Lidl έχει επενδύσει πάνω από 1,2 δισ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ για το 2014 είναι οι μεγαλύτερες που έχει υλοποιήσει η εταιρεία έως τώρα στην εγχώρια αγορά. Το νέο κέντρο logistics έχει έκταση 50.000 τ.μ. και θα απασχοληθούν σε αυτό 120 εργαζόμενοι. Από τις νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν την 1η Μαρτίου, θα εφοδιάζονται πάνω από 60 καταστήματα στην Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν 60-80 δρομολόγια αποστολών ημερησίως.

Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του έτερου εφοδιαστικού κέντρου της Lidl, στη Θεσσαλονίκη, έκτασης 60.000 τ.μ. το οποίο θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αποθηκευτική εγκατάσταση της εταιρείας στην Ευρώπη. Συνολικά στο κέντρο logistics της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δημιουργούνται 250 νέες θέσεις εργασίας. Μετά τα εγκαίνια του κέντρου logistics στα Καλύβια Αττικής, ο αριθμός των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα ανέρχεται σε πέντε, καθώς διαθέτει ήδη στη Θήβα, την Πάτρα, τα Τρίκαλα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι έως σήμερα ο εφοδιασμός των καταστημάτων της Αττικής γινόταν από τα κέντρα διανομής της Θήβας και της Πάτρας. Το κέντρο της Θήβας αλλάζει πλέον χαρακτήρα και θα έχει πλέον μόνο προϊόντα μη τρόφιμα, ενώ της Πάτρας συνεχίζει να λειτουργεί όπως πριν.

Τριπλά σημαντική για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την επένδυση της Lidl ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος εγκαινίασε τις νέες αποθήκες. Οπως επισήμανε με την επένδυση αυτή ενισχύονται οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων -το ίδιο επισήμανε και ο κ. Κρελ- καθώς η συνεργασία της Lidl με Ελληνες παραγωγούς αφορούν και τα καταστήματά της στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεύτερον, η επένδυση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το σημαντικότερο κέντρο logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τρίτον, η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Το δίκτυο της Lidl αριθμεί σήμερα στην Ελλάδα 222 καταστήματα, απασχολεί πάνω από 4.000 εργαζόμενους, ο ετήσιος τζίρος της ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ και το μερίδιό της εκτιμάται σε 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή