Τεχνογνωσία σε φερέλπιδες επιχειρηματίες

Τεχνογνωσία σε φερέλπιδες επιχειρηματίες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «μελίσσι» επιχειρηματικότητας επί της λεωφόρου Συγγρού, το περίφημο egg (enter – grow – go), δημιούργημα της συνεργασίας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Eurobank με το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, έχοντας ολοκληρώσει έναν πρώτο επιτυχημένο κύκλο εργασιών, προσκαλεί την επόμενη γενιά φερέλπιδων επιχειρηματιών να εκκολαφθούν στους κόλπους του. «Οταν πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ξεκινήσαμε το εγχείρημα του egg, δεν πιστεύαμε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να μας κάνουν υπερήφανους», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, πρόεδρος του Corallia. «Το egg συνέβαλε στην ευρύτερη αναζήτηση για ένα νέο αξιακό και παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας, ενεργοποιώντας παράλληλα και άλλους φορείς και οργανισμούς να προβούν σε αντίστοιχες προσπάθειες», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Χρήστος Μεγάλου.

Από τις 21 ομάδες – εταιρείες της πρώτης γενιάς egg, που προέρχονται από δέκα διαφορετικούς κλάδους, εννέα έχουν αυξήσει την ομάδα των συνεργατών τους, οκτώ ολοκλήρωσαν τα πρωτότυπα των προϊόντων – υπηρεσιών τους, έξι έχουν αποκτήσει πελατολόγιο, δύο έχουν καταθέσει πατέντες, οκτώ έχουν ήδη βρει κεφάλαια για τη χρηματοδότησή τους. Επίσης, έχουν συναφθεί  επίσημες  συνεργασίες  μεταξύ δέκα ομάδων. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προσφέρει στις ομάδες κτιριακή υποδομή, υποστηρικτικές υπηρεσίες «μιας στάσης», αλλά και επιχειρηματική κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου τρίμηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται, ακόμα, στην εξωστρέφεια και τις διεθνείς συνεργασίες. «Το Corallia ταξιδεύει με επιχειρηματικές αποστολές σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ και Κορέα, με στόχο να δημιουργήσει μια κρίσιμη μάζα θετικής ενέργειας για το επιχειρείν στη χώρα», επεσήμανε ο κ. Μακιός.

Οι συντελεστές του προγράμματος, που εποπτεύεται από 10μελή συμβουλευτική επιτροπή, προσκαλούν και πάλι νέους από 18 έως 40 ετών (ανεβάζοντας το ηλικιακό όριο) να υποβάλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα έως τις 4 Απριλίου 2014 στις 4 μ.μ. Αξιολόγηση των αιτήσεων και των αντίστοιχων επιχειρηματικών τους σχεδίων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014 και ο νέος κύκλος να ξεκινήσει τον Μάιο, ενώ στη διάθεση των συμμετεχόντων θα δοθεί ακόμα ένας όροφος του κτιρίου. Σχετική ενημερωτική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του egg, λεωφ. Συγγρού 190, στις 6 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή