Χατζηδάκης: «Παράθυρο» για μικρές αλλαγές

Χατζηδάκης: «Παράθυρο» για μικρές αλλαγές

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό «παράθυρο» για περιορισμένου εύρους αλλαγές στην διάταξη για το γάλα, καθώς επίσης και σε κάποιες άλλες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, άφησε πριν από λίγο στη Βουλή ο υουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

«Είμαστε εδώ τόσο για το γάλα όσο και για τα υπόλοιπα θέματα να ακούσουμε απόψεις και να βρούμε λύσεις στο πλαίσιο της λογικής αλλά και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας έτσι κατ’ αρχήν στην κριτική που δέχεται όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από το εσωτερικό της κυβερνώσας πλειοψηφίας. Ωστόσο, δεν άφησε περιθώρια για αλλαγές οι οποίες θα ανατρέψουν την αρχικώς προταθείσα ρύθμιση: «Είναι καταστροφικό που επιχειρούμε να μην έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην ΕΕ; Είναι αρνητικό ότι εισάγουμε για πρώτη φορά το ελληνικό σήμα; Οτι δίνουμε πλεονέκτημα σε τοπικές συνεταιριστικές βιομηχανίες να απευθυνθούν σε τοπικές αγορές;», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Δεν μπορούμε, όμως, να μην βλέπουμε ότι το γάλα στην Ελλάδα πωλείται πολύ ακριβότερο σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, ακόμα και από μεσογειακές όπως είναι η Ισπανία και η Ιταλία».

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι από τις 555 παρεμβάσεις που εισηγήθηκε ο ΟΟΣΑ με τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη», η κυβέρνηση μέσω και συμφωνίας με την τρόικα επέλεξε να υιοθετήσει τις 329. Για να συμπληρώσει ότι οι αντιδράσεις που καταγράφονται έναντι της κυβερνητικής επιλογής να προωθήσει ορισμένες εξ αυτών των παρεμβάσεων, έχουν ως αιτία το γεγονός ότι υλοποιούμενες αυτές οδηγούν σε κατάργηση προνομίων συγκεκριμένων ομάδων. «Η κυβέρνηση σήμερα έρχεται να καταργήσει αυτά τα προνόμια. Διορθώνουμε λάθη του παρελθόντος. Η αντιπολίτευση θέλει να συνεχιστούν τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα», πρόσθεσε.

Αντί επιλόγου, κατά τη χθεσινή τοποθέτησή του στη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ο κ. Χατζηδάκης επέλεξε να απαντήσει στις πυκνές, το τελευταίο διάστημα, επιθέσεις που έχουν στόχο το πρόσωπό του: «Υπάρχουν προσωπικοί χαρακτηρισμοί και βαριές προσωπικές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Στην Ελλάδα είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε, και ξέρουμε ποιοί είναι καθαροί και ποιοί είναι λίγοι. Αλλά τέτοιες προσωπικές επιθέσεις δεν μας αγγίζουν. Τις επιθέσεις αυτές σε λίγες ημέρες, σε λίγους μήνες κανένας δεν θα τις θυμάται. Ο καταναλωτής θα θυμάται τη θετική επίδραση των μεταρρυθμίσεων στην καθημερινότητά του», κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή