Παρουσιάστηκε ο υιός Μπαλτάκος στο αρχηγείο Λ.Σ.

Παρουσιάστηκε ο υιός Μπαλτάκος στο αρχηγείο Λ.Σ.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το πέρας της διαδικασίας του αυτοφώρου, παρουσιάστηκε εντέλει στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, χθες το πρωί, ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, που υπηρετεί ως αξιωματικός στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών. Παραλλήλως, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση αναφορικά με το τι ακριβώς έγινε και αν λειτούργησε σωστά η εσωτερική φρουρά της Βουλής, κατά το επεισόδιο με την επίθεση, λόγω και έργω, του υιού Μπαλτάκου κατά βουλευτών και στελεχών της Χ.Α. εντός του Κοινοβουλίου.

Τον Δημ. Μπαλτάκο αναζητούσε από την Τετάρτη η Αστυνομία, μετά τη μήνυση που υπέβαλαν εναντίον του στελέχη και βουλευτές της Χρ. Αυγής. Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δεν συνελήφθη την ώρα εκείνη επειδή το αδίκημα διώκεται κατ’ έγκληση. Αφού λοιπόν κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά, την Πέμπτη οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στο πατρικό του, ωστόσο εκεί δεν βρήκαν κανένα μέλος της οικογένειάς του. Σημειωτέον ότι την ίδια ημέρα (2 Απριλίου), διατάχθηκε από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης με αφορμή το επεισόδιο. Την ΕΔΕ, την οποία ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει αναλάβει ο γενικός επιθεωρητής του Λιμενικού.

Ο κ. Μεϊμαράκης, με αφορμή έντονες επικρίσεις που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον κ. Δημ. Παπαδημούλη, αφού καταλόγισε εμπάθεια στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε κατ’ αρχήν ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει εκτενώς από προχθές τη διάσκεψη των προέδρων. «Ζήτησα αμέσως με αυστηρό τρόπο και αυστηρή προσέγγιση να έχω πλήρη ενημέρωση και έρευνα αυτού του τραγικού και κακού για την εικόνα της Βουλής γεγονότος», είπε. «Αμέσως διατάχθηκε ΕΔΕ», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υιός Μπαλτάκος αποχώρησε μετά το επεισόδιο από το μέγαρο της Βουλής συνοδευόμενος από άνδρες της ασφάλειας προς άγνωστη κατεύθυνση. Η κριτική, έκτοτε, εστιάστηκε αφενός στο πώς εισήλθε στη Βουλή και αφετέρου στο γιατί δεν τον συνέλαβε η φρουρά. «Δεν μπορεί να συλλάβει η φρουρά και μάλιστα όταν δεν έχει ασκηθεί δίωξη και όταν το αδίκημα δεν είναι αυτεπάγγελτο», σημείωσε σχετικά ο κ. Μεϊμαράκης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε περίπτωση τέλεσης αδικήματος, «υπάρχει απομάκρυνση και παράδοση στην Αστυνομία έξω από τη Βουλή». Για να συμπληρώσει, πάντως, ότι «εφόσον τα αδικήματα διώκονται κατ’ έγκληση και δεν υπάρχει έγκληση εκείνη την ώρα, δεν μπορεί να υπάρχει ούτε σύλληψη».

Σε συζήτησή του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι, πριν προβεί σε οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο ή άλλη ενέργεια, θα αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας του Κοινοβουλίου. Ως προς το θέμα της εισόδου στη Βουλή, από την αρμόδια υπηρεσία έγινε γνωστό ότι ο υιός Μπαλτάκου είχε άδεια 6μηνης διάρκειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή