2,5 εκατ. ευρώ πίσω στο Δημόσιο από Ευσταθίου

2,5 εκατ. ευρώ πίσω στο Δημόσιο από Ευσταθίου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε από χθες ο ειδικός λογαριασμός που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέρ του ελληνικού Δημοσίου και αφορά χρήματα που προέρχονται από υποθέσεις διαφθοράς, κυρίως στα εξοπλιστικά. «Ο κ. Παναγιώτης Ευσταθίου, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εμπλεκόμενος σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων, που διερευνούν οι ανακριτές του Ν. 4022 κ. Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, σήμερα κατέθεσε στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του ελληνικού Δημοσίου το ποσό των 2.552.435 ευρώ», ανακοίνωσε χθες ο συνήγορός του κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το όνομα του 83χρονου Π. Ευσταθίου, πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας STN Atlas, είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, ανάμεσα σε πολλά ακόμα, από την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή γενικού γραμματέα Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα. Ο ίδιος ο Ευσταθίου φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι έχει χρηματίσει άτομα τα οποία μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαδικασία υπογραφής συμβάσεων για εξοπλιστικά. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε συγκεκριμένα ονόματα στρατιωτικών. Μετά την απολογία του και κατόπιν διαφωνίας εισαγγελέα – ανακριτή, ο Πάνος Ευσταθίου είχε αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Κατά τον δικηγόρο του Μ. Δημητρακόπουλο, ο Π. Ευσταθίου κατέθεσε τα χρήματα υπέρ του Δημοσίου, καθώς «επιθυμεί εμπράκτως να επανορθώσει για τις συνέπειες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και συγχρόνως ζητεί δημοσίως συγγνώμη από τους Ελληνες πολίτες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ποσά συνολικού ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ, τα οποία φέρονται να προέρχονται από μίζες εξοπλιστικών, είχε επιστρέψει ο Αντώνης Κάντας, καταθέτοντάς τα στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ έχει επιστρέψει ένας ακόμη κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο Γιώργος Καμάρης, πρόσωπο που θεωρείται «κλειδί» για τη διερεύνηση της υπόθεσης των TOR-M1. Ο ίδιος, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος εταιρείας που φέρεται να διακινούσε μεγάλα ποσά προερχόμενα από μίζες, έχει υποστηρίξει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται στον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Ιω. Σμπώκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT