Αλλαγές στις ρυθμίσεις για τις λαϊκές

Αλλαγές στις ρυθμίσεις για τις λαϊκές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  Σε αλλαγές στον πυρήνα του νομοσχεδίου για τις «λαϊκές αγορές» προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες, έπειτα από την αιφνιδιαστική διαφοροποίηση της στάσης του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του οποίου δήλωσαν πως αν δεν επέλθουν τροποποιήσεις στην κατεύθυνση της ικανοποίησης αιτημάτων παραγωγών και εμπόρων, θα καταψήφιζαν τις σχετικές διατάξεις.

«Ως βουλευτής θα προτιμούσα τις αρχικές ρυθμίσεις. Αλλά ως υπουργός και ως βουλευτής δεν έχω τη δυνατότητα να επιβάλλω τις θέσεις μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τόσο ότι ο διαχωρισμός των θέσεων εμπόρων-παραγωγών θα γίνει εντός τριμήνου, με υπουργική απόφαση και κατόπιν διαβούλευσης με εμπλεκόμενους φορείς, όσο και ότι κλήρωση θα γίνεται μόνο για νέες ή κενούμενες θέσεις.

Προηγήθηκε η τελεσιγραφικού χαρακτήρα προειδοποίηση περί επικείμενης καταψήφισης των αρχικών ρυθμίσεων από το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του κ. Μ. Κασσή (σημειώνεται ότι τις ρυθμίσεις αυτές είχε υπερασπιστεί ο μικρότερος των κυβερνητικών εταίρων το προηγούμενο διάστημα), όσο και έκτακτη σύσκεψη γαλάζιων και πράσινων, στο γραφείο του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Θ. Μπούρα, με τη συμμετοχή του κ. Χατζηδάκη.

Η πίεση που ασκείται στον πολιτικό κόσμο ενόψει των κρίσιμων επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων έχει, πάντως, ορατές επιπτώσεις στο σύνολο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών: Βουλευτές της Ν.Δ. από του βήματος κατέγραφαν ενστάσεις και για άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ άλλοι υπογράμμιζαν τη διαφωνία τους ακόμα και για τροπολογίες όπως εκείνη του υπουργείου Παιδείας, που επίσης εντάχθηκαν στο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ενόψει της συζήτησης έτερου νομοθετήματος του υπ. Ανάπτυξης με θέμα την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, κατέθεσε «βροχή» τροπολογιών, μέσω των οποίων επιχειρείται η ρύθμιση σειράς θεμάτων: Από θέματα για τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ, έως και τη μείωση ποινών για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα οινοπνευματώδη ποτά. Σήμερα, τέλος, ολοκληρώνεται στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου, που επί της αρχής ψηφίστηκε χθες από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή