Θύελλα μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου κατά Δούρου

Θύελλα μετά τις δηλώσεις Πάγκαλου κατά Δούρου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε για άλλη μια φορά ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με χθεσινές δηλώσεις του (Ρ/Σ ΒΗΜΑ). Τα βέλη του πρώην υπουργού επικεντρώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και εκφράστηκε με σεξιστικά σχόλια κατά της κ. Ρένας Δούρου, ενώ αποκάλεσε «νούμερο» τον κ. Μανώλη Γλέζο.

Από τα πυρά του πρώην υπουργού δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ, καθώς καταφέρθηκε με φαρμακερά σχόλια εναντίον πρώην συντρόφων του. «Με ενοχλεί (να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ), διότι θα σημαίνει ότι ένας Ελληνας στους πέντε ψήφισε το παράλογο και το εξωφρενικό», «είναι θρασύτατοι και σκουπίδια της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να βγάζουμε τον άλλον που δεν μπορεί να πάρει αεροπλάνο και να τον βάζουμε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου μας. Είναι σοβαρή υποψηφιότητα κάποιος που προτείνει να μπει έκτακτη εισφορά μετά έρευνα στο εισόδημα όσων έχουν πάνω από 100.000 ευρώ;», είπε αναφερόμενος στον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την υποψηφιότητα Γλέζου. Μιλώντας για την κ. Δούρου, είπε ότι «παραβιάζει κτηνωδώς» τον νόμο και τις διατάξεις της προεκλογικής εκστρατείας, κολλώντας παντού αφίσες με τη «βρωμερή της φάτσα» και συνέχισε λέγοντας ότι επιθυμεί να ολοκληρωθεί η εκστρατεία της, «να δούμε ολόσωμη φωτογραφία με μπικίνι. Να δούμε τι ψηφίζουμε. Ολα τα κορμιά στην πίστα».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε ότι πρέπει να κερδίσει η Ν.Δ. «για να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη στη χώρα», ενώ παρότρυνε όσους θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τα κυβερνώντα κόμματα να επιλέξουν «Ποτάμι» ή ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να μην ψηφίσει κάτι άλλο από «Ελιά», αλλά τον διέγραψαν από εκεί και επιτέθηκε κατά των κ. Π. Κουκουλόπουλου και Οδ. Κωνσταντινόπουλου, λέγοντας για το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ότι «μου γύρισαν την πλάτη κατά τρόπο χαρακτηριστικό και κομπλεξικό».

Οπως ήταν αναμενόμενο, σε υψηλούς τόνους διατυπώθηκαν οι αντιδράσεις στις αναφορές Πάγκαλου. «Οταν μια κοινωνία φθάνει στο σημείο η εκφορά της χυδαιότητας να βρίσκει χώρο στη δημόσια σφαίρα, τότε κάτι πάρα πολύ σάπιο και βαθύ υπάρχει σε αυτή την κοινωνία και μας αφορά όλες και όλους», ανέφερε σε σχόλιό της η κ. Δούρου. Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού κατήγγειλε τον κ. Πάγκαλο ότι «διεκδικεί να αμαυρώνει ένα ζωντανό ήρωα της Αντίστασης, τον Μανώλη Γλέζο, και μια αγωνιζόμενη νέα γυναίκα της Αριστεράς, τη Ρένα Δούρου», εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» εγγυάται την «οριστική παραπομπή Πάγκαλου και των συν αυτώ στις μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου είναι απαράδεκτες και προκλητικές, δεν ξέρω αν ψηφίσει Ν.Δ. ή “Ποτάμι” αλλά μάλλον έγινε “χορηγός” του ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή